Yaz Okulunda Yetişti, Milli Takıma Çağırıldı

Kayseri’de Melikgazi Belediyesi tarafından açılan yaz okullarında yetişen 14 yaşındaki Abdülkadir Duman, U-15 milli takımına seçildi.


Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi tarafından 8-14 yaş grubu öğrenciler için her yaz açılan yaz okullarında öğrenciler, hem eğleniyor hem sosyal ilişkilerini kuvvetlendiriyor hem de eğitim aldıkları spor branşlarında, antrenörlerin beğenisini kazanarak şehirde faaliyet gösteren spor kulüplerine transfer oluyor. Melikgazi Belediyesi tarafından 5 kurs merkezinde ve 18 kategoride açılan yaz okullarında en çok ilginin futbol, basketbol ve hentbol olduğu belirtildi. Kayseri Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü Hentbol Bölge Antrenörü Levent Kaya’nın öğrencisi Abdulkadir Duman U-15 milli Takımı’na seçildi. Antrenör Levent Kaya, Melikgazi Belediyesi’nin sağladığı imkanların birçok şehirde olmadığını dile getirerek, “Bu imkanları iyi değerlendirerek, bir çok cevheri bulup çıkartıyor ve onları salon sporlarında faaliyet gösteren takımlara tavsiye ediyoruz. Daha ileri düzeyde Abdulkadir Duman gibi sporcularımızı da milli takım seçmelerine göndererek, bir nevi milli takımlarımıza da altyapı oluşturacak sporcuları tespit edip profesyonelce bu sporu yapmalarına imkan sağlıyoruz” dedi.

3 yıldır Danışmentgazi Sosyal ve Spor Tesisleri’nde açılan yaz okullarında hentbol kursuna katıldığını ve ilk başta bir heves olarak başladığı hentbol sporunun artık bir yaşam biçimi haline geldiğini belirten Abdulkadir Duman ise, “Melikgazi Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ediyorum. Çocuklara ve gençlere büyük önem veriyor. Yaptırdığı tesisler ile herkese spor yapabilme imkanı sağlıyor. Bir gün A Milli Takım’da ve büyük takımlarda oynayan bir sporcu olursam nedeni Melikgazi Belediyesi’nin bana ve benim gibi sporu seven gençlere fırsat vermesi olacaktır” diye konuştu.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise, Abdulkadir Duman’ın Kayseri’yi daha ileride temsil edeceğine inandığını belirterek, “Levent hocamız ve Abdulkadir’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. İnanıyorum ki Abdulkadir, Melikgazi ve Kayseri’yi çok daha iyi yerlerde temsil edecektir. Hizmeti ayağa götürme anlayışımız gereği sporun her yaşta yapılabilmesi için birçok semtimizde spor salonları inşa ettik, parklarımızı daha donanımlı ve 7’den 70’e herkesin spor yapabileceği mekanlar haline getirdik” ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, sporun ve sporcunun destekçisi bir belediye olarak, sağlıklı bir yaşam için vatandaşları spor yapmaya davet etti.

Kaynak: İHA