İnegölspor Bolu’da İlk Sınavına Çıkıyor

İnegölspor, hazırlık döneminin beşinci, Bolu kampının ilk hazırlık maçını yarın 3. Lig takımlarından Batman Petrolspor ile oynayacak.


Rize temsilcisi Pazarspor maçı ile Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta 2014/15 futbol sezonu maratonuna başlayacak olan İnegölspor, İnegöl’de başladığı hazırlıkların ardından gittiği Nevşehir kampını da geçtiğimiz hafta sonu itibariyle tamamladı. Hafta sonunu izinli olarak geçiren bordo-beyazlılar, İnegöl’de yaptığı bir günlük çalışmanın ardından Salı gününden itibaren Bolu Esentepe’deki ikinci etap kamp çalışmalarına start verdi. Kondisyon ve toplu çalışmalar ile yoğun bir kamp dönemi geçiren İnegölspor, kamp kapsamında oynayacağı hazırlık maçları ile ise eksiklerini görme fırsatı bulacak.

İLK MAÇ BATMAN PETROL’LE
Deneyimli teknik adam Şaban Yıldırım yönetimindeki ekip, hazırlık döneminin beşinci, Bolu kampının ise ilk hazırlık maçında yarın Batman Petrolspor ile karşı karşıya gelecek. Nevşehir’deki ilk etap kamp döneminde Kayseri Erciyesspor'un A2 takımı, 3. Lig 3. Grup takımlarından Sakaryaspor, PTT 1. Lig ekibi Kayserispor, 3. Lig takımı Bergama Belediyespor ve 3. Lig takımı Zonguldakspor ile birer hazırlık maçı oynayarak eksiklerini tespit edip, gücünü test etme imkanı bulan İnegölspor, Bolu Kartepe kampındaki ilk hazırlık maçını ise bugün saat 17.30’da 3. Lig takımlarından Batman Petrolspor ile oynayacak. Bursa ekibi, Batman Petrolspor maçının ardından 19 Ağustos 2014 Salı günü saat 17.30’da Sivas 4 Eylül, 21 Ağustos 2014 Perşembe günü saat 17.30’da ise Ankara Gölbaşıspor ile birer hazırlık maçı oynayacak. Bolu kampını 22 Ağustos’ta tamamlayacak olan bordo-beyazlılar, iki günlük iznin ardından hafta başından itibaren ise, ligin ilk maçında konuk edeceği Pazarspor maçı hazırlıklarına başlayacak.

YILDIRIM: "BOLU’DAN EKSİKLERİMİZİ GİDERİP DÖNECEĞİZ"
Yaklaşan lig maçları öncesinde son bölüm kamp çalışmaları için Bolu’da bulunan İnegölspor’da Teknik Direktör Şaban Yıldırım, lig takvimine kadarki süreyi en verimli şekilde değerlendirerek, lige tam anlamıyla hazır girmek istediklerini söyledi.

"ÇOK KONUŞMAK YERİNE ÇOK ÇALIŞIYORUZ"
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan deneyimli teknik adam, “Başarı öncelikle iyi bir takım olmaktan geçmektedir. Bu nedenle genciyle, tecrübelisiyle bir bütünlük içerisinde iyi bir takım olmalıyız. Bu da çok çalışmaktan geçmektedir. Buraya başarılı olmak ve beklentileri karşılamak için geldim. Bu nedenle çok konuşmak yerine, çok çalışarak başarı için gerekenleri ortaya koymaya çalışıyorum” dedi.

"GELİŞİM İÇİN YARARLI OLDU"
Takıma yeni katılan oyuncuların her birinin katkı anlamında istifade edilebilecek oyuncular olduğunu ifade eden Yıldırım, “Geçtiğimiz sezondan devam eden oyuncular belli bir başarı oranı yakalamış, takıma yararlı isimler. Bizimle birlikte çalışmalara katılan genç oyuncularda istikrarlı bir grafik sergiliyorlar. Gerek İnegöl’deki kampımızda, gerekse Nevşehir kampımızda bunları gözlemledim. Özellikle Nevşehir kampı gelişim sağlanması açısından yararlı geçti. Fiziksel ve dayanıklılık olarak gelişme sağlandı. Futbolcuların özelliklerini yakından görme fırsatı bulduk. Hazırlık maçları da bizim adımıza tamamlayıcı oldu. Beni en çok sevindiren, bu dönemde ağır bir sakatlığın yaşanmaması oldu. Nevşehir’de beklentilerimizin karşılığını alarak hedefimize ulaştığımızı söyleyebilirim” diye konuştu.

“Hazırlık maçlarında ortaya çıkan skorların üzerinde çok fazla durmamak gerekiyor” sözleri ile değerlendirmesini sürdüren Yıldırım, “Yorucu çalışmalardan dolayı hazırlık maçlarında futbolcuların çok yüksek tempoya ulaşmalarını istemedik. Önemli olan futbolcuların verdiğim görevleri yerine getirmeleriydi. Bunda da amacımıza ulaştık” dedi.

"TEKNİK VE TAKTİK ÜZERİNE YOĞUNLAŞACAĞIZ+
Bolu kampının, yaklaşan lig maçlarına yönelik bir dönem olacağını ifade eden Yıldırım, “Lig maçları takvimi yaklaşıyor. Bolu’da ki önceliğimiz, oyun sistemimizi belirleyecek olan teknik ve taktik çalışmalar üzerinde yoğunlaşacağız. Bu nedenle 4 veya 6 hazırlık maçı yapmak istiyoruz. Bu arada gruptaki rakiplerimiz ile ilgili bilgiler almaya devam ediyoruz. İlk hafta rakibimiz olan Pazarspor’u Nevşehir kampı sırasında izleme fırsatı bulduk. İkinci hafta karşılaşacağımız Ankaragücü’nün oynadığı hazırlık maçını izlettirdim. Rakiplerin neler yaptıkları değil, asıl önemli olan bizim neler yapabileceğimizdir. 10 gün sürecek olan Esentepe kampının, takımdan beklentilerimi karşılayacak bir düzeyde geçeceğine inanıyorum” diye konuştu.

"İSTEDİĞİMİZ İSİMLERİ KADROMUZA KATTIK"
Transfer çalışmalarına da değinen deneyimli teknik adam, “Transfer döneminde başarılı bir çalışma ortaya koyarak hedefimize ulaştık. Alınması gereken isimleri kadromuza kattık. Transfer dönemi devam ettiği sürece sürpriz gelişmeler yaşanması mümkün olabilir. Olmazsa da çok fazla üzerinde durmam. İyi bir kadromuz var. Bu kadronun ligde iyi işler yapacağına inanıyorum. Liglerin başlamasına üç haftadan daha az bir süre kaldı. Önceliğimiz, kadromuzdaki oyuncularımızla Bolu’daki 10 günü iyi bir şekilde değerlendirerek tüm eksiklerinizi tamamlamış bir takım olarak İnegöl’e dönmek istiyoruz. Bu takım ligde iyi işler yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA