Bozüyük'te Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı

Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar başkanlığında İlçe Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı yapıldı.

Kaymakamlıkta gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Teoman Tarım, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Bozüyükspor Kulübü Başkanı Cengiz Özkan, Gençlik Hizmetler ve Spor İlçe Müdür Vekili Muhittin Yetiş ve üyeler katıldı.

Şakalar, yaptığı konuşmada, kamuoyunda Bozüyükspor'un Kongresini yapamamasının ardından evrakların ilçe dernekler şefliğine teslim edilmesiyle Kaymakamlığın kulübün borçlarını ödeyerek kulübün devam etmesini sağlayacağı yönünde bir algı oluştuğunu anımsatarak, kaymakamlığın dernekler mevzuatına göre genel kurulunu yapamamış bir derneğin fesih işlemleri için mahkemeye müracaat etmek olduğunu söyledi.

Vatandaştaki algının "Devlet alacak, borcunu ödeyecek, kulüp devam edecek" gibi bir şey olmadığını belirten Şakalar, "Kulüp başkanı olmaya niyetimiz var, ne de böyle bir kanuni yetkimiz var" dedi.

Kulüp Başkanı Özkan da genel kurulun yapılamamasının ardından İstanbul ve İzmir'den kulübe taliplerin olduğunu ancak Bozüyük'te yaşayan bazı kişilerin kulübün 8-10 milyon lira borcu olduğunu söylemesi üzerine bu taliplerin de vazgeçtiğini söyledi.

Yönetime geldikleri günden itibaren kulübe gelen paraların sigorta ve vergi dairesine olan borçlara kesildiğini, yeni çıkacak torba yasası ile birlikte borcun 3-3,5 milyon liraya ineceğini dile getiren Özkan, şöyle konuştu:
"Kulüp kapanırsa, sigorta ve vergi dairesine olan borçlar, borcun yapıldığı dönemdeki yönetimler tarafından ödenecek. Biz yönetime gelirken kulübün 4 milyon 200 bin lira borcu olduğu söylendi. Daha sonra yaptığımız hesaplarda asıl borcun 8,5 milyon ve ucu açık bir rakam olduğunu tespit ettik. Yönetim olarak belli bir miktar para ödedik. Sadece 2012-2013 sezonunda 3 milyon liraya yakın federasyona fatura kestik ancak bu para bize hiç gelmeden sigorta ve vergi dairesinin icralarına gitti. Bizim hep önümüz kapandı. 2006 yılında yönetime geldiğimizde kulübü amatörden aldık ve Bozüyük'e 3 kupa getirdik. 2007 yılının sonunda kulübü bıraktığımızda takımın 40 bin lira borcu vardı ve o zaman bu borç bir futbolcu parasıydı. Hiçbir esnafa borcumuz yoktu. 2012'ye kadar kulüple hiç ilgilenmedik. Takıma kimse sahip çıkmayınca biz sahip çıktık ama Bozüyük halkı ve fabrikalar 5 yılda çok yıpratılmıştı. Bozüyükspor adına her yerden her şey alınmış ama alınan paraların hiçbiri yerine gitmemiş."

Kaynak: AA