'Rio'nun Habercisi Nanjing'

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, "Sporcuların, Nanjing Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda alacakları başarılar, Rio Olimpiyatları'ndaki kulvarı daha belirgin hale getirecektir" dedi.

Erdener, 16-28 Ağustos tarihlerinde Çin'in Nanjing kentinde düzenlenecek 2014 Nanjing Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları ile ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunların, Rio Olimpiyatları öncesinde büyük önem taşıdığını vurguladı. Erdener, "Bayanlar güreşte bir sporcumuzun yedekten girme şansı var. Bu durumda 21 erkek 21 kız sporcu olmak üzere 42 kişilik bir kadroyla yarışacağız. Temsil açısından dengeli bir kadro olması iyi" diye konuştu.

Oyunlarda ülkelerin en fazla 70 sporcuyla yarışabildiğini belirten Erdener, "Türkiye'nin spor etkinliği, spora ayırdığı kaynak ve nüfusu açısından bakıldığında 42 sporcuyu yeterli bulmuyorum. Rio Olimpiyatları'nda hedeflenen 200 sporcuya ulaşmak istiyorsak bu yönde daha çok çaba göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.
Nanjing'te alınacak sonuçlar için önden değerlendirme yapmanın zor olduğunu anlatan Erdener, şöyle devam etti:
"Yaş grupları nedeniyle her an her şeyi yapabilecek sporcularımız var. İyi bir hazırlık dönemi geçirildi. TMOK olarak 41 sporcuya 4 ay boyunca 500'er dolar destekte bulunduk. Bu da her sporcuya toplam 2 bin dolar ediyor. Bu miktarın, son dönem hazırlıklarında sporcuların kafalarının rahat olması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Nanjing'te, kafileye yardımcı olması için çok deneyimli bir koordinatör arkadaşımızı göndereceğiz. Spor direktörümüz de özellikle teknik konularda sporcularımızı yalnız bırakmayacak."
Oyunlara katılacak sporcuların, 2016 Rio Olimpiyatları için ümit vadeden ve kota alma şansı bulunan sporculardan oluştuğunu vurgulayan Erdener, "Sporcuların, Nanjing Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda alacakları başarılar, Rio Olimpiyatları'ndaki kulvarı daha belirgin hale getirecektir. Bu nedenle oyunları daha fazla desteklemeliyiz. Türkiye, Rio'da önemli büyüklükte bir kafileyi hedef almalı. Hedeflenen 200 sporcu, ancak fazla sayıda takım sporunda kota alınırsa olabilir. Şu andan itibaren önümüzdeki 2 yılın, Türk sporu açısından çok ama çok önemli olduğunu anlamalıyız. Olimpiyatlar için gerekli adımları atmalıyız" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA