Şahika Ercümen Kaş'ta Yeni Bir Rekor Deneyecek

Serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, 23-25 Temmuz tarihlerinde Antalya'nın Kaş ilçesinde rekor denemesi yapacak.

Forum İstanbul Alış Veriş Merkezi'ndeki Turkuazoo Akvaryum'da, Sualtı Hekimi ve Hiperbarik Uzmanı Prof. Dr. Şamil Aktaş ve Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan'ın katılımıyla düzenlediği basın toplantısında rekor denemesiyle ilgili açıklamalar yapan Ercümen, İtalyan bir dalgıca ait 81 metrelik rekoru kırmaya çalışacağını söyledi.


Tüpsüz dalışla hem bayanlarda hem de erkeklerde dünya rekorunu kırmayı hedefleyen Ercümen, rekor denemesinin ardından, engelli dalış eğitmeni Ufuk Koçak ile beraber dalacaklarını belirterek, "Ülkemize bir rekor kazandırmak çok önemli ve değerli. Destekçilerimizle birlikte amacımız her rekorla birlikte farklı projelere de imza atmak. Örneğin bu rekorda engelli bir arkadaşımız da bize eşlik edecek. Kendisi de rekor denemesi yapacak. Birlikte dalacağız ve ilk defa engelli bir dalgıç da rekor kırmış olacak" diye konuştu.

Rekor denemesi yapacağı günün koşullarının çok önemli olduğunu anlatan Ercümen, "Dalış çok da kolay değil. Hava şartları dahil çok önemli oluyor. Umarım performansımız, şimdiye kadar olduğu gibi bizi yanıltmaz. Dalışımız yaklaşık 2,5 dakika sürecek. O metreler için epey hızlı bir dalış. Tahsin Hocam güvenliğimizi sağlarken, suyun altında tüplerle üç saatte yukarıya çıkacakken, ben 2,5 dakika içinde inip çıkmış olacağım" ifadelerini kullandı.
Öncekilerde olduğu gibi bu rekor denemesini de bir sosyal sorumluluk temasıyla birleştiren Ercümen, bu kez dalışını nesli tükenmekte olan Akdeniz fokları için gerçekleştirecek.
Toplantının ardından akvaryuma girip antrenman yapan Ercümen, 1998'den bu yana katıldığı yüzme ve sualtı sporları müsabakalarında, 100'ün üzerinde ulusal ve uluslararası madalya kazandı. Encümen'in aldığı çeşitli özel ödüller ve kupaların yanı sıra, ulusal rekoru ve 3 resmi Dünya Rekoru bulunuyor.

Kaynak: AA