Brezilya'nın hezimeti dünya basınında

Brezilya'nın 2014 FIFA Dünya Kupası yarı final mücadelesinde Almanya karşısında yaşadığı 7-1'lik tarihi yenilginin ardından, ülke basını "utanç" ve "küçük düşürücü" ifadelerini başlıklarına çıkardı.

Brezilya'nın Dünya Kupası'ndaki 7-1'lik malubiyeti sosyal medyada da yankılandı. Sadece maç sırasında 36 milyona yakın tweet atıldı. Alman basını da maç sonucuna geniş yer ayırdı.

Ağır yenilginin etkisinin uzun süreceğini yazan Brezilya basınından spor gazetesi Lance, "Tarihin en büyük utancı" başlığını atarak, "Karizmatik Almanya tüm soğukkanlılığını gösterdi ve Brezilya Milli Takımı'nı 7-1'lik skorla yuttu. Stadyum, Avrupalılara alkışlarla ve oley bağrışlarıyla saygı gösterdi" ifadesini kullandı.

Brezilya'nın evsahipliğinde 1950'deki Dünya Kupası finalinde Brezilya'nın finalde Uruguay'a 2-1 yenilmesinin acısının Almanya karşısında alınan 7-1'lik mağlubiyet ile artık unutulduğu da belirtildi.

Ağır yenilgi dünya basınında da geniş yer buldu. 7-1'lik sonuç “katliam” ve “ıstırap” olarak değerlendirildi.

İşte dünya basınında Brezilya-Almanya maçının manşetleri

AS:
Dünya Kupası katliamı

Lance: Tarihin en büyük utancı

Folha de Sao Paulo: Brezilya'nın yedi hatası – Katliam

Bild: Kelimeler kifayetsiz

Daily Star:
Sambaargh

Daily Express:
Sanki Brezilya'yı izler gibi

Meia Hora: Bugün ön sayfa yok, Bugün onurlu bir gün değil, hepimiz utanç içindeyiz. Yarın normal yayınımıza döneceğiz. Siz bunu okurken Almanya bir gol daha atmış olacak.

L'Equipe: İnanılmaz

Marca: Küresel Aşağılanma

The Independent: Bir milletin ıztırabı

Liberatıon:
Almanya Brezilya'yı rezil etti

CNN:
Brezilya parçalara ayrıldı

Sport:
Brezilya'ya tarihi aşağılama