Atletico'da Diego Costa Yerine Mandzukiç

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) kulüplerinden Atletico Madrid'in, Diego Costa'dan boşalan forvet mevkisi için Bayern Münih'in Hırvat golcüsü Mario Mandzukiç ile görüştüğü iddia edildi.

İspanyol ve Alman basınında yer alan haberlerde, milli futbolcu Arda Turan'ın da forma giydiği Madrid temsilcisinin, Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih'in 28 yaşındaki golcüsü Mandzukiç'i transfer etmek için resmi görüşmelere başladığı belirtildi. Atletico Madrid'in, Alman kulübü ile prensipte anlaştığı, transferin kesinleşmesinin, son detaylara kaldığı öne sürüldü. Transferin, 48 saat içinde resmilik kazanacağı bilgisinin de yer aldığı haberlerde, Atletico'nun, Mandzukiç ile 4 sezonluk sözleşme imzalamak istediği de ifade edildi.
Atletico Madrid Yönetim Kurulu Başkanı Miguel Angel Gil Marin'in Hırvatistan'da olduğu ve futbolcu ile bizzat görüştüğü de iddialar arasında yer aldı. İspanyol kulübünün bonservis bedeli olarak Bayern Münih'e 22 milyon avro ödeyeceği ve Mandzukiç'e de sezon başına yaklaşık 4 milyon avro vereceği kaydedildi.
Atletico Madrid'de David Villa New York City'ye, Diego Costa Chelsea'ye transfer olmuştu.
Öte yandan Thibaut Courtois'nın Chelsea'ye dönmesiyle kaleci arayışında olan Atletico Madrid'in, Benfica'nın Slovenyalı kalecisi Jan Oblak'ı yaklaşık 10 milyon avro karşılığında kısa zamanda transfer etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA