U13 Türkiye Şampiyonası Bilecik Etabı Sona Erdi

Bilecik U13 2. Kademe Türkiye Futbol Şampiyonası son maçında Beşiktaş'ı penaltılarda 6-3 yenen Altınordu gurup lideri oldu.


Maça her iki takım da atak bir futbol ile başladı.

Karşılık bulunan pozisyonlar sonrası maçın 20. dakikasında Abdülkadir Çelik'in attığı gol ile Altınordu ilk yarıya sonuna 1-0 önde girdi. İkinci yarıya atak bir futbolla başlayan Beşiktaş adeta tek kale oynadı. Maçın 35. dakikasında penaltı kazanan Beşiktaş defans oyuncusu Kuzeyhan Sonuç gole çevirmesi sonucu durumu 1-1 getirdi. Bu gol sonrası baskılı futbola devam eden Beşiktaş maçın 52. dakikasında İlkay İşler golü ile durumu 2-1 getirdi. Bu golden sonra defansif bir oyun sergileyen Beşiktaş maçın uzatma dakikasında Buğrahan Yılmaz'ın attığı gol ile adeta yıkıldı. Bu gol sonrası durum 2-2 gelirken maç bu skorla bitti ve penaltı atışlarına geçildi. Kullanılan penaltı atışlarında Beşiktaş, Emirhan Sırkıntı, Rıdvan Yılmaz ve Oğuzhan Akgün'ün penaltı atışlarını gole çevirememesi sonucu maçı 6-3 kaybetti. Maçı kazanan Altınordu'da 3 penaltı atışı kurtaran kaleci Muhammet Taha Tepe maçın kahramanı oldu.

Bu skor sonucu 3 galibiyet ile 9 puana ulaşan Altınordu, Kastamonu'daki finallere gitmeye hak kazandı. Oynana final maçını Bilecik Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik A.S.K.F Başkanı Nusret Tosun, Futbol İl Temsilcisi Engin Toku ve çok sayıda taraftar seyretti. Maç sonunda gurup birincisi olan Altınordu'ya birincilik kupasını Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı verdi.

Kaynak: İHA