Tarihi itiraf!

Brezilyalı yıldız Ronaldinho tarihi değiştirecek bir itirafta bulundu.

Brezilyalı yıldız futbolcu Ronaldinho, 2003 yılında Barcelona'ya transferinden önce Manchester United'a imza atmaya çok yakın olduğunu dile getirdi.

O dönem David Beckham'ı Real Madrid'e satan Manchester United Teknik Direktörü Sir Alex Ferguson, PSG'nin parlayan yıldızı Ronaldinho'yu transfer etmek istiyordu ve başarılı futbolcuyla anlaşma sağladı.

Ancak Barcelona başkanlığı için seçimlere girmeye hazırlanan Sandro Rosell, Brezilyalı oyuncu ile konuşarak onu Katalan devine gelmeye ikna etti. Konu hakkında açıklama yapan Ronaldinho,

"United'a gitmeye 48 saat uzaklıktaydım. Ama Sandro Rossel beni aradı ve 'Eğer başkan olursam Barcelona'ya gelir misin?' teklifini yaptı.

Ben de 'evet' dedim" ifadelerini kullandı. Tecrübeli yıldız, "Rosell beni aradığında United'a tranferimde sadece detaylar kalmıştı.

Seçimleri kazandı ve ben de sözümü tuttum. İngilizlere Barcelona'yı seçtiğimi söyledim" diyerek transfer itirafında bulundu.

Atletico Mineiro forması giyen Ronaldinho, 5 yıl formasını giydiği Barcelona'da 2 La Liga şampiyonluğu ve bir de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.