Olimpik Rüzgâr Sörfü Avrupa Şampiyonası

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından Çeşme'de düzenlenen 2014 RS:X Olimpik Rüzgar Sörfü Avrupa Şampiyonası, son gün yarışları ve ödül töreni ile sona erdi.

Altınyunus Oteli ev sahipliğinde Ilıca ve Boyalık mevkisindeki Çeşme parkurunda düzenlenen şampiyonaya, büyükler ve gençler kategorilerinde 39 ülkeden 229 sörfçü katıldı.

Büyüklerde 54 kadın, 81 erkek, gençlerde ise 28 kadın, 66 erkek olmak üzere toplam 229 sporcunun katıldığı şampiyonada, 8 farklı kategorinin yanı sıra RS:One (Olimpik Sınıfa Hazırlık) sınıfı yarışı da yapıldı.
Türkiye'yi toplam 11 sporcunun temsil ettiği organizasyonda büyük erkeklerde Jonas Can Şendil, Sinan Şenevrensel, Pamir Saçkan, büyük kadınlarda Dilara Uralp, Simla Çilingiroğlu, genç erkeklerde ise Ali Necmi Eren, Cavit Biriz, Cihan Özdemir Kaan Şen, Kerem Posacıoğlu ve Togan Cemal Batum mücadele etti.
RS:X sınıfının geçtiğimiz yılın Olimpiyat Şampiyonu İspanyol Marina Alabau ile dünya şampiyonları Yunan Byron Kokkalanis, Fransız Julien Bontemps, Polonyalı Piotr Myszka, Avrupa Şampiyonu İsrailli Shahar Zubari de şampiyonaya katılanlar arasındaydı.
Yarışlar sonrasında dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

21 yaş altı Avrupa Erkekler kategorisinde Polonyalı Pawel Tarnowski birinci, Hollandalı Kiran Badloe ikinci, İtalyan Daniele Benedetti üçüncü oldu.
21 yaş altı Avrupa Bayanlar kategorisinde Fransız Jeanne Dantes birinci, yarışmaya Belarus'tan katılan Anastasiya Valkevich ikinci, Fransız Clidane Humeau üçüncü oldu.
Avrupa Genç Bayanlar ve Açık Genç Bayanlar kategorilerinde İsrailli Shahar Tibi birinci, Fransız Maelle Guilbaud ikinci, Hollandalı Isis Hoekstra üçüncü oldu.
Avrupa Genç Erkekler ve Açık Genç Erkekler kategorilerde Polonyalı Radoslaw Furmanski birinci, Belarus Artiom Javadav ikinci, İsrailli Baz Bell üçüncü oldu.
17 Yaş Altı Genç Erkekler Kategorisi 1. Grupta İsrailli Yoav Omer birinci, İsrailli Tal Zadok ikinci, Hollandalı Sam Wennekes üçüncü oldu.
Bugün yapılan madalya yarışları ile belirlenen genel klasman sıralamısan göre ise erkeklerde Polonyalı Piotr Myszka birinci, Fransız Julien Bontemps ikinci, Polonyalı Przemyslav Miarczynski üçüncü, Yunan Byron Kokkalanis dördüncü, Alman Toni Wilhelm beşinci, Fransız Thomas Goyard altıncı, Polonyalı Pawel Tarnowski yedinci, İsrailli Nimrod Mashiah sekizinci, İngiliz Connor Bainbridge dokuzuncu, Hollandalı Kiran Badloe onuncu oldu.
Madalya yarışları ile belirlenen genel klasman bayanlarda Fransız Charline Picon birinci, İspanyol Marina Alabau Neira ikinci, Polonyalı Zofia Nocetti Klenacka üçüncü, İngiliz Bryony Shaw dördüncü, Polonyalı Maja Dziarnowska beşinci, İtalyan Flavia Tartagline altıncı, Finli Tuuli Peteja Siren yedinci, İspanyol Blanca Manchon sekizinci, İsrailli Maayan Davidovich dokuzuncu, Hollandalı Lilian De Geus onuncu oldu.
TYF Başkanı Serhat Belli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın da katılıp ödül verdiği törende genel klasmanda dereceye girenlere 200 ile 4000 Avro arasında değişen ödül çekleri verildi.




Kaynak: AA