Cavendish Turdan Çekildi

Yol bisikletinin en prestijli yarışı kabul edilen Fransa Bisiklet Turu'nun en fazla etap kazanan 3'üncü ismi Mark Cavendish, ilk etapta yaptığı kazada sakatlanması nedeniyle yarıştan çekildi.

Cavendish'in takımı Omega Pharma-QuickStep'in direktörü Patrick Lefevere, Fransa Bisiklet Turu'nun resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, 29 yaşındaki sporcunun, İngiltere'nin York ile Sheffield kentleri arasında yapılacak 2. etaba katılmayacağını belirtti.

Cavendish'in geceyi uykusuz geçirdiğini ifade eden Lefevere, şunları kaydetti:
"Kazada, sağ omzundaki bağlar ve köprücük kemiği hasar gördü. Tam anlamıyla ne gibi bir sakatlığı olduğunu bilmiyoruz ancak bu şekilde devam edemez. Mark sert bir adamdır ama yine de hayal kırıklığı yaşıyor. Bu, takım açısından da bütün hesapları değiştirdi. Takımı onun etrafına kurmuştuk."
Büyük Britanyalı bisikletçi, ilk etabın bitimine 250 metre kala Avustralyalı Simon Gerrans ile çarpışarak yerde kalmıştı.
101. kez düzenlenen Fransa Bisiklet Turu'nda 25 etap galibiyeti bulunan Cavendish, bu alanda 34 etap kazanan Eddy Merckx ve 28 etap zaferi yaşayan Bernard Hinault'nun ardında 3. sırada yer alıyordu.

Kaynak: AA