Onun İçin En Büyük Kupa 'Saygı'

Profesyonel futbol kariyerine geçen sezon Eskişehirspor'da son veren Brezilyalı Dede, Türkiye'den götüreceği en büyük kupanın, herkesin saygısını kazanmak olduğunu söyledi.

Dede, Eskişehirspor Kulübü'nün resmi internet televizyonu olan esestvonline.com'a yaptığı açıklamada, geçen sezon futbol hayatındaki en kötü yılı geçirdiğini belirterek, sezona sakatlıkla başladığını hatırlattı.
Eskişehirspor'un Avrupa kupalarına katılmaya hak ettiğini ifade eden Brezilyalı savunma oyuncusu Dede, "Ancak ligde fazla puan kaybettik. Eskişehirspor'un ligdeki yeri her zaman ilk 5 ya da 6 takım arasında olmalıdır" dedi.

Dede, Ziraat Türkiye Kupası final maçında Eskişehirspor'un kupayı Galatasaray'dan daha fazla hak ettiğini savundu. Siyah-kırmızılıların, Galatasaray karşısında sezonun en iyi maçlarından birisini çıkarttığını anlatan Dede, "O gün büyük olan takım Eskişehirspor'du. Taraftarımız da Galatasaray'dan daha büyük olduğumuzu gösterdi. Finalde saygıyı hak ettiğimiz düşünüyorum" diye konuştu.

Dede, Eskişehirspor'un bir taraftar daha kazandığına değinerek, şöyle konuştu:
"Ben de Eskişehirspor taraftarıyım. Taraftarımız burada geçirdiğim üç yıl boyunca bana inanılmaz destek verdi. İlk iki yıl adıma şarkılar bestelendi. 'Hastasıyız Dede' bestesini asla unutmayacağım. Türk futboluna çok teşekkür ediyorum. Rakip takımın taraftarı da bana saygıyla yaklaştı. Taraftarı çok seviyorum ve onlara teşekkür ediyorum."
Futboldan biraz uzaklaşmak istediğini vurgulayan Dede, dinlenmek istediğini belirtti.

"Almanya'nın Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'da yapacak çok şeyim var" diyen Dede, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kariyer planını orada yapabilirim. Türkiye'den götüreceğim en büyük kupa, herkesin saygısını kazanmış olmaktır. Bazı şeyleri parayla satın alamazsınız. Kimsenin saygısını ne parayla ne de kaldırdığınız kupayla kazanabilirsin. Burada çalışan herkesin saygısını kazandım. Herkesin bana saygısını gösterdiği ortamdan gidiyorum."

Kaynak: AA