İlk Kez Halk Seçecek, İlk Aa Duyuracak

Anadolu Ajansı, 10 AğŸustos'ta cumhurbaşŸkanı seçimini sandık başŸından anında kamuoyuna aktarmak için çalışŸmalarını sürdürüyor.

30 Mart'ta gerçekleşŸtirilen Mahalli İdareler ve 1 Haziran'da yenilenen seçimlerde, sandık başŸından sonuçları kamuoyuna aktararak, medyanın haber kaynağŸı olmayı başŸaran AA, ilk kez halk oyuyla belirlenecek cumhurbaşŸkanı seçimine de tanıklık edecek.
Teknik, yazılım ve habercilerden oluşŸturulan ekip, 10 AğŸustos 2014, ikinci tur oylamaya kalması halinde 24 AğŸustos 2014'te gerçekleşŸtirilecek cumhurbaşŸkanı seçimi sonuçlarını hızlı ve doğŸru bir şŸekilde kamuoyuna aktarmak için çalışŸmalarını sürdürüyor.
Her il ve ilçedeki mevcut habercilerini, seçimde görev yapacak serbest habercilerle destekleyen AA, seçim öncesi, seçim sırası ve seçim sonrasında yaşŸanacak tüm gelişŸmeleri hızlı ve tarafsız şŸekilde abonelerine aktaracak.
Yurt dışŸında yaşŸayan Türk vatandaşŸlarının ilk kez bulundukları ülkelerde ve gümrüklerde oy kullanma işŸlemleri de fotoğŸraf ve görüntüler eşŸliğŸinde ayrıntılı olarak haberleşŸtirilecek.
AA, 10 AğŸustos'ta, salt çoğŸunluk sağŸlanamaması halinde ise 24 AğŸustos'ta gerçekleşŸtirilecek seçimlerde sonuçları sandık başŸından anlık aktarmak için altyapısını tamamladı.
Bunun için özel yazılımlar hazırlayan AA yazılım uzmanları, sandık sonuçlarını, harita ve grafikler eşŸliğŸinde Türkiye genelinin yanı sıra il, ilçe ve belde bazından abonelerine sunacak.
-Yurt dışŸındaki sandık sonuçları ayrıntılı verilecek
CumhurbaşŸkanı seçiminde, yurt dışŸında ve gümrüklerde kurulan sandıklarda kullanılan oylar da ayrıntılı olarak abonelere servis edilecek.
Hazırlanan yazılımla, grafikler eşŸliğŸinde, yurt dışŸı genel oy dağŸılımının yanı sıra ülke ve gümrüklerde kurulan sandık sonuçlar ayrıntılı olarak kamuoyuna aktarılacak. Ayrıca ülkelerdeki oy kullanma noktalarına göre dağŸılımlara da yer verilecek.
-VatandaşŸlar SMS ile sonuçları öğŸrenebilecek
AA'nın, seçim özel yayını kapsamında, GSM şŸirketleriyle yaptığŸı anlaşŸmalar sayesinde vatandaşŸlar SMS atarak anında seçim sonuçlarını öğŸrenebilecek.
BağŸlı olduğŸu GSM şŸirketinin belirlenecek numarasına SMS atan vatandaşŸ, isterse Türkiye ve yurt dışŸı genelinde son durumu, isterse merak ettiğŸi il ya da ilçedeki seçim sonuçlarını alabilecek.
-Seçim sonuçları 7 dilde dünyaya aktarılacak
AA, Türkiye'nin 12. CumhurbaşŸkanı'nın halk oyuyla seçileceğŸi tarihi seçimlerin sonuçlarını, Türkçe'nin yanı sıra diğŸer yayın dillerinde de anında dünya kamuoyuna duyuracak.
Seçim sonuçları, İngilizce, Arapça, BHS (BoşŸnakça-Hırvatça-Sırpça), Rusça, Kürtçe (Kurmanca-Soranca) ve Fransızca olarak da dünya kamuoyuna aktarılacak.
 

Kaynak: AA