Ayvalık'ta Uluslararası Plaj Voleybolu Turnuvası Düzenlenecek

Ayvalık ilçesinde, Türkiye Voleybol Federasyonu ile Ayvalık Ticaret Odasının iş birliğiyle 11-13 Temmuz arasında uluslararası plaj voleybolu turnuvası düzenlenecek.

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı, yaptığı açıklamada, plaj voleybolu turnuvası sayesinde Ayvalık'ın dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajında ilk kez böylesi büyük bir şampiyonanın gerçekleştirileceğini söyledi.

Bu organizasyona öncü olmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Kantarcı, Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci'nin koordinatörlüğünde, oda yöneticilerinin de görev alacağı organizasyona Ayvalık Belediyesinin de maddi ve manevi destek vereceğini dile getirdi.
Değirmenci ise özellikle Antalya'nın Alanya ilçesinde oldukça yoğun ilgi gören "Pro Beach Tour" plaj voleybolu organizasyonlarına yoğun katılımın olduğunu, bir turizm kenti olan Alanya'ya yepyeni bir turizm potansiyeli kazandırıldığını ifade etti.

Ayvalık'ın dünyaca ünlü turizm merkezi Sarımsaklı plajlarında düzenlenecek plaj voleybolu turnuvasının 3 gün süreceğini hatırlatan Değirmenci, turnuvaya dünyanın birçok ülkesinden gelecek plaj voleybolu takımlarının yanı sıra Türkiye'den de takımların katılacağını vurguladı.
Bayanlar ve erkekler olmak üzere iki grupta gerçekleştirilmesi planlanan plaj voleybolu müsabakalarının, bir merkez saha olmak üzere birkaç yan sahada oynanacağını belirten Değirmenci, "Tvf Pro Beach Voleyball Tour" adlı turnuvanın gelenekselleşmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA