Adana Büyükşehir Belediyespor Futbol Okulu Açıldı

Adana Büyükşehir Belediyespor Futbol Okulu, Adana Demirspor'un efsanevi futbolcularından, teknik direktör Tekin İncebaldır yönetiminde faaliyete başladı.

Futbol Okulu, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ve Çukurova ilçelerinde ücretsiz hizmet verecek.
Tekin İncebaldır yönetimindeki Adana Büyükşehir Belediyespor Futbol Okulu açılışı, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün de katılımıyla Gençlik Stadı'nda gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Başkan Sözlü, sporun beşiği Adana'da iyi futbolcular yetiştirmek ve heyecanı olanlara yardım etmek istediklerini söyledi.

Disiplinin önemine dikkat çeken Sözlü, Atatürk'ün “Zeki, çevik ve ahlaklı” felsefesine vurgu yaptı. Başarıyı yakalamak için vazgeçilmez unsurun disiplin ve kararlılık olduğunun altını çizen Sözlü, şöyle devam etti:
“Her şeyden önemlisi, futbola baş koyup iyi bir futbolcu olmak noktasında bugün burada bir başlangıç yapan çocuklarımızın, bu kararlılıklarını kaybetmemelerini, disiplinli bir şekilde devam etmelerini ve bir günlük heves olarak görmemelerini istiyorum. Gençlerden bir ricamız daha var ki, sportif hayatınızı başarılı bir şekilde sürdürürken, öğrencilik hayatınız, temel eğitiminiz devam ediyor. Orada taviz vermeyin, aileleri üzmeyin, mahcup etmeyin.”
Adana Büyükşehir Belediyespor Futbol Okulu, Seyhan ve Çukurova’da Pazartesi ile Çarşamba günleri, Yüreğir ve Sarıçam’da ise Salı ve Perşembe günleri ücretsiz olarak hizmet verecek. 8-16 yaş arası çocuk ve gençlerin okula kayıt yaptırabilmesi için sağlık raporu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve veli izin belgesi gerekiyor

Kaynak: İHA