21 Yaş Altı Dünya İşitme Engelliler Basketbol Şampiyonası

21 Yaş Altı Dünya İşitme Engelliler Basketbol Şampiyonası yarın Samsun'da başlayacak.

Erkeklerde Türkiye'nin yanı sıra Litvanya, Meksika, Rusya Federasyonu, ABD, Polonya, Arjantin ve İsrail, kadınlarda Türkiye, Meksika, Litvanya, ABD ve Rusya Federasyonu şampiyonaya katılacak.
Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hem kadınlar hem de erkeklerde takımların 6 aya yakın ciddi bir hazırlık dönemi geçirdiğini söyledi.

İşitme engelliler basketbol dalında kadın takımın ilk kez oluşturulduğunu ifade eden Arslan, "Takımımızın dereceye girmesi bizim için büyük bir başarı olacaktır ancak erkek takımımızdan derece beklentimiz var. Aynı zamanda bu turnuva, 2017'de yine Samsun'da düzenlenecek Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın provası niteliği taşıyor" diye konuştu.

Samsun halkının şampiyonaya katılım noktasında duyarlılık göstereceğine inandığını dile getiren Arslan, "Gerek Gençlik ve Spor Bakanlığımıza gerek Samsun Valiliğimize gösterdikleri ilgi ve katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Turnuva, engelli bir grubun faaliyetlerine dikkati çekecek ve barışa, sportif anlayışa katkı sağlayacak önemli bir etkinlik olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
Her iki milli takım şampiyona öncesinde çalışmalarını sürdürüyor. Kadın milli takımı şampiyonadaki ilk maçını yarın 16.00'da Meksika ile erkek milli takım ise 19.00'da İsrail ile oynayacak.

Kaynak: AA