Başbakan Erdoğan, Fatih Terim Stadyumu’nun Açılışını Yaptı

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nun açılışını gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Spora siyasetin, ideolojinin özellikle de rantın buluşmasını engellemek, sporu spor olarak yapmak, sporu spor olarak yüceltmek zorundayız.

Son yıllardaki çirkin tartışmalar ve iddialar ve başta futbol olmak üzere sporumuzda çok derin yaralar açtı” dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir’de Fatih Terim Stadyumu’nun açılış törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, tesislerin yapımında emeği geçen kurum ve isimlere teşekkür ederek sözlerine başladı.

Erdoğan, “Başakşehir Futbol Kulübü ve Tesisleri’nin ülkemize, İstanbul’umuza Başakşehir’e hayırlı olmasını diliyorum. Bu muhteşem tesisi ülkemize kazandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibiyle tesisin inşasında emeği geçen herkesi kutluyorum. Bizleri bu anlamlı gecede bir araya getiren kulüp yönetimine özellikle şükranlarımı ifade ediyorum” dedi.

Erdoğan, Başakşehir ilçesinin kendisi için ayrı bir anlam ifade ettiğini belirterek “Başakşehir’in benim nazarımda çok müstesna bir yeri var. İstanbul’da ilk toplu konut uygulamamızı Başakşehir’de başlatmıştık. Bu uygulama öylesine başarılı oldu ki İstanbul sınırlarını aştı. Türkiye’ye model oldu. 1995 yılında KİPTAŞ’ı kurarak ilk adımını attığımız Başakşehir, bugün İstanbul’un en güzel, en modern, en gözde ilçesi haline geldi. Bugün açılışını yaptığımız tesis ile İstanbul’a yeni bir gerdan takıyoruz. İstanbul’un dört bir yanını modern spor tesisleri ile donatan büyükşehir belediyemiz Başakşehir’e de UEFA 2016 kriterlerine uygun bu stadı inşa etti. Başakşehir’e böyle bir stat gerekiyordu ve hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

Tesisin 178 trilyon liraya mal olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, “Antrenman sahalarıyla, otoparkı ve sosyal tesisleri ile tesisin tamamı 178 trilyon liraya mal oldu. Büyükşehir belediyemiz tarafından şehrin dört bir yanına inşa edilen 18 spor salonu, 36 futbol sahası, 144 okul spor salonu ile 2012 Avrupa spor başkenti unvanını hak eden bir İstanbul manzarasına şahit oluyoruz. İşte son dünya futbol şampiyonasında Almanya’nın 10 yıllık bir yatırım ve mesai diye tanımladığı şampiyonluğun altındaki incelikler inanıyorum ki bundan sonra da Türk futbolunda alt yapı ve bunun eserlerinde çok farklı bir şekilde kendini gösterecek” dedi.

Türkiye’nin sporda beklenen başarıyı tam anlamıyla yakalayamadığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, “On yıllar boyunca Türkiye istenen beklenen ve arzulanan sonuçları alamadı. Hiç kuşkusuz uluslararası ölçekte çok başarılı takımlarımız, sporcularımız oldu. Ancak nüfusa baktığımızda bu başarıların yeterli olmadığını görüyoruz. Son 12 yılda gerek hükümet olarak, gerek yerel yönetimler olarak spora yaptığımız büyük yatırımlar zemini güçlendirdi, alt yapıyı son derece modern bir hale getirdi. Buna paralel olarak ta başarıların arttığını, madalyaların çoğaldığını görüyoruz. Türkiye sporda da büyümeye, sporda da farklı bir ülke olmaya devam ediyor” diye konuştu.

“Daha ileri gideceğiz, daha güçlü olacağız” diyen Erdoğan, “77 milyon nüfusuyla Türkiye dünya sporunda yerini mutlaka alacaktır. Çocuklarımıza sağladığımız, gençlerimize sağladığımı yeni imkanlar inanıyorum ki spor alanında Türkiye’nin geleceğini çok daha ileri bir seviyeye yükseltecek. Önümüzdeki yıllarda başarılarımızın daha çok artacağına, daha çok uluslararası alanda ön planda olacağımıza ve ve daha çok madalya alacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Başakşehirlilere seslenen Başbakan Erdoğan, “Şimdi İstanbul Başakşehir Futbol Takımı bu sezona farklı giriyor. Başakşehirli hemşerilerime sesleniyorum; Bu akşam ki gibi Başakşehir Futbol Kulübü’nün maçlarında da bu stadı doldurmaya var mıyız” diye sordu. Bunun üzerine stattakiler “evet” diye yanıt verdi. Erdoğan bunun üzerine “İşte birlikten beraberlik doğar. Ben inanıyorum ki Başakşehir kulübü müstesna kulüpler arasına girecektir” dedi.

Spora siyaset, ideoloji ve rantın bulaşmasını engelleyeceklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Spora siyasetin, ideolojinin özellikle de rantın buluşmasını engellemek, sporu spor olarak yapmak, sporu spor olarak yüceltmek zorundayız. Son yıllardaki çirkin tartışmalar ve iddialar ve başta futbol olmak üzere sporumuzda çok derin yaralar açtı. Son bir yıl içerisinde spora bulaştırılan siyaset ve ideoloji aynı şekilde sporumuzda yaralar açtı. Türkiye sporda iddialı bir ülke iken çok gereksiz tartışma ve gerilimlere toplumdaki heyecan köreltilmek istendi. Bunların tamamını geride bırakıyoruz. Eski Türkiye’nin manzarasını tarihe havale etmek zorundayız. Artık yeni bir başlangıç yapıyoruz” diye konuştu.

ERDOĞAN’DAN FATİH TERİM’E İSİM JESTİ
Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim’i sahneye davet etti. Erdoğan, Terim’e sürpriz yapar açılışı yapılan stada Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nun adının verildiğini açıkladı.

Sürpriz karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Terim Erdoğan’a teşekkür etti. Terim “Hayatımda ben ülkemin daha ileri gitmesi için çok çabaladım. Çok uğraştım. Gerek kulüpte, gerek takım kaptanı olduğumda, teknik adamlığımda ülkemin ismini en güzel yere yazdırmak için çok emek verdim. Değişik duygular yaşıyorum. İnsanın aklına şuanda bir şey gelmiyor. Çünkü aşağı yukarı 45 senemi futbola verdim. Ve bir insanın yaşarken isminin böyle güzel bir stada isminin verilmesini anlayacak kadar tecrübeliyim ve insanım. Bu zaruriyeti ve dostluğunu esirgemediği için de teşekkür ediyorum. Bir futbol adamı olarak teşekkürlerimi sunuyorum. İnanıyorum ki Başakşehir burada hepinizin katkısıyla layık olduğu yerlere gelecek. Emeği geçen herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Fatih Terim'in bu sözleri statta bulunan vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

Kaynak: İHA