'Wozniacki'nin Kazanması Sürpriz Olmadı'

"TEB BNP Paribas İstanbul Cup" Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın direktörü Coşkun Erginer, teklerde 1 numaralı seri başı Danimarkalı tenisçi Caroline Wozniacki'nin şampiyonluğunun sürpriz olmadığını söyledi.

Erginer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, finalde turnuvanın 1 ve 2 numarasının karşılaştığını hatırlatarak, "Demek ki doğru insanları getirmişiz. Wozniacki'nin kazanması sürpriz olmadı. Caroline Wozniacki iyi bir raket. Burada çok iyi oynadı ve şampiyon oldu. Wozniacki'nin şampiyonluğu bugün uluslararası basında da yer alıyor. Tanıtım için de iyi oldu" diye konuştu.

Turnuvada elemelerden gelerek yarı finale kadar çıkan 16 yaşındaki Hırvat tenisçi Ana Konjuh'un iyi maçlar oynadığını belirten turnuva direktörü Coşkun Erginer, "Konjuh, turnuvada harika maçlar çıkardı. Elemelerden gelip turnuvanın 5 ve 4 numaralarını yenerek, adını yarı finale yazdırdı. 16 yaşındaki Konjuh, 17 yaşındaki Belinda Bencic, 18 yaşındaki Donna Vekic ve 19 yaşındaki Elina Svitolina kendi yaş gruplarında dünyanın en iyisi. Biz bu tenisçileri bilerek getirdik" ifadelerini kullandı.

- "3 yıl sonra iyi bir açılış oldu"

Coşkun Erginer, turnuvanın 3 yıl aradan sonra iyi bir şekilde yeniden başladığını kaydetti.

WTA ve tenisçilerin turnuvadan memnun kaldığını anlatan Erginer, "3 yıl sonra iyi bir açılış oldu. WTA da çok beğendi, tesisten çok etkilendiler. Ufak tefek eksikler olmuştur ama iyi bir turnuva geçirdik. Çok çekişmeli maçlar izledik. Turnuvanın sonunda da final çok iyi oldu. 1 ve 2 numaralı seri başları finalde karşılaştı" şeklinde konuştu.


- "Finalde seyirci iyiydi"

Coşkun Erginer, seyirci konusunda ilk günler sıkıntılar olduğunu, ancak yarı final ve final maçlarına çok seyirci geldiğini aktardı.
Yeni bir tesis olduğu için seyirci konusunda zorluklar yaşandığını dile getiren Erginer, şöyle devam etti:
"İlk günler seyirci konusunda sıkıntılar oldu. İnsanlar tesisi bulmakta zorluk çekti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ulaşım sponsoru oldu, çeşitli yerlerden seferler koydu. Fakat trafik nedeniyle çok düzenli seferler kaldıramadık, seferlerde aksama oldu. Arabasıyla gelmek isteyenler de tesisin yerini bilmedikleri için uzak buldu. Ancak sonunda sorun çözüldü. Yarı final ve final maçlarına seyirci geldi. Finali izlemeye 5 bin 600, yarı finale de yaklaşık 4 bin kişi geldi."
İnşaatı devam eden tesisin yıl sonunda tamamlanacağını vurgulayan Erginer, "Tesis bitince çok daha iyi olacak. Tenisçiler tesisi çok beğendi. Kortun yüzeyini çok iyi buldular. Seneye daha iyi olur. Tesis tamamlanmış, bilinirliği artmış olacak. 2015'te çok daha iyi bir turnuva yaşayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

TEB'in isim sponsoru olmasının turnuvaya çok büyük değer kattığını dile getiren Erginer, "TEB'in gelmesi bize çok büyük değer kattı. Ayrıca başka önemli sponsorlarımız vardı. Bu seneye kadar böyle destek görmemiştik. TEB yetkilileri de dün çok mutlu ayrıldılar. Sponsorluk seneye de devam edebilir" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA