Antalyaspor'da İftar

Antalyaspor'un kuruluşunun 48. yıl dönümü kapsamında iftar verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Hasan Subaşı Tesisleri'ndeki saha içinde verilen iftara Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Antalyasporlu eski ve yeni yöneticilerle çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, göreve başlamalarının üstünden bir yıl geçtiğini söyledi.

Kötü bir yıl geçirdiklerini ifade eden Gencer, Antalyaspor'un ligden düşmesiyle ilgili tüm sorumluluğu kendi üzerine aldığını anımsattı. İftar programına eski ve yeni yöneticilerle bu kulübe emek vermiş teknik adamların katılmasının kendisine büyük bir güven verdiğini ifade eden Gencer, "Keşke bu iftarı Süper Ligde'yken verebilseydik. Yaşanan bu sonuçtan dolayı tekrar özür diliyorum" dedi.

Antalyaspor gönüldaşlarının zor dönemde bile bir araya gelmesinin kendilerinde büyük bir özgüven oluşturduğunu vurgulayan Gencer, "İnşallah layık olduğumuz yere geleceğiz. En iyi mali disiplini sağladık. 48. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız bu günlerde bu takımın kuruluşundan bugüne kadar gelmesine katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

-Türel'den kamp tesisi sözü
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de 1966 yılında kurulan Antalyaspor'u bugünlere getiren yöneticileri şükran ve minnetle andıklarını söyledi.

Antalyaspor'un yaşadığı durumu hiç kimsenin istemediğini ifade eden Türel, "Bu sonucu kimse istemezdi. Antalyaspor'un bu kötü günlerinde düzenlenen iftar programında eski kulüp başkanlarıyla Antalyaspor gönüllülerinin yoğun bir biçimde yer alması, iyi günde değil kötü günde bir araya gelebileceğimizi gösteriyor. Bu katılımdan bunu gördük. Bunun sonucu olarak mutlaka iyi günleri göreceğiz" diye konuştu.

Antalyaspor'un kimsenin tapulu malı olmadığını ifade eden Türel, "Antalyaspor hepimizin. Bu nedenle her zaman destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Mevcut tesislerin mülkiyet sorunu yaşaması nedeniyle Antalyaspor'un antrenman alanın risk altında olduğunu anımsatan Türel, Antalyaspor'a Avrupa'ya örnek olacak bir özellikte kamp tesisi kazandıracaklarını belirtti.

Kızıllı mevkisinde yapılacak kamp tesisi için her türlü hazırlığın tamamlandığını anlatan Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesince yapılacak tesislerin 1-2 yıl içinde tamamlanacağını aktardı. Antalyaspor'un yaşadığı en önemli sorunun sabit gelir problemi olduğunu da vurgulayan Türel, bu sorunun çözülmesi içinde inşaatı devam eden yeni stat alanındaki ticari alanların Antalyaspor tarafından işletileceğini, buradan beklenen yaklaşık 12,5-15 milyon liralık gelirin kulübün ihtiyaçlarında kullanılacağını kaydetti.

Türel, "Bu rakamlarla Antalyaspor'un sırtı yere gelmez" dedi.

Antalyaspor'un siyaset üstü bir kurum olduğuna da değinen Türel, kulübün başarısı için herkesin gayret göstermesini istedi.
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk de Antalyaspor'un başarısının kentin başarısı olacağını kaydetti.

"Yiğit düştüğü yerden kalkar" atasözünün bu takım için iyi bir söz olacağını belirten Öztürk, "İnanıyorum ki bu takım bunu başaracak. Ancak takımın ve yöneticilerin bunu istemesi yetmiyor. Antalya halkının da bu takıma destek olması gerekir" ifadesini kullandı.
Antalya Müftüsü Osman Artan'ın okuduğu duayla iftar programı sona erdi.

Kaynak: AA