Caner Erkin Açıklaması

Fenerbahçe’nin başarılı futbolcusu Caner Erkin, sarı-lacivertli takımla sözleşme yenilediği için mutlu olduğunu ve uzun yıllar Fenerbahçe'de kalmak istediğini söyledi.


Yeni sezon hazırlıklarını Düzce Fenerbahçe Resort ve Sport Topuk Yaylası Tesisleri'nde sürdüren sarı-lacivertli takımda Caner Erkin, FB TV’ye açıklamalarda bulundu. Uzun yıllar Fenerbahçe’de kalmak istediğini söyleyen Erkin, "Aslında bu zaten bilinen ve beklenen bir şeydi. Ne camia ile ne de Başkanımız ile herhangi bir sıkıntı olmadı. Açıkçası hiç görüşmemiz bile olmadı diyebilirim. Kulübe geldim, konuştuk ve imzayı attık. Fenerbahçe’de kaldığım için çok mutluyum. Bu camia artık benim ailem gibi oldu. Sadece sözleşmemdeki gibi 2 yıl değil, uzun seneler Fenerbahçe’de kalmak istiyorum” dedi.

“NELER YAPABİLECEĞİMİ GÖSTERDİM”
Erkin, geçen sezon çok iyi bir futbol sergilediklerini belirterek, ”Geçtiğimiz sezona baktığımızda benim için de farklı bir sezon geçti diyebilirim. Kulüp için de farklı oldu tabii. Bundan sonrası benim için daha da zor, çünkü insanlara neler yapabileceğimi gösterdim. Daha iyisini de yapmam gerekir. Bunun için de en iyi şekilde hazırlanıyorum. Kimseyi mahcup etmek istemiyorum. Böyle olunca rekabet de üst seviyede oluyor. Zaten rekabet her takımda oluyor ve olması da gerekir. Bizler profesyonel insanlarız ve kim iyi oynarsa, kim o formayı hak etmişse elinden gelenin en iyisini yapmalıdır” diye konuştu.

“TAKIM OLARAK DAHA İYİ BİR FUTBOL SERGİLEMEK ZORUNDAYIZ”
Takımdaki herkesin birbirini tanımasının çok önemli olduğunu ifade eden Caner Erkin, “Bizim takımımızda herkes birbirini çok iyi tanıyor. Örneğin, sert bir harekette yere düşen arkadaşımızı bir başka arkadaşımız yerden kaldırıyor. Böyle olunca da takım adına çok önemli bir görüntü ortaya çıkıyor. Tabii sonucunda da iyi futbol, iyi sonuçlar bununla birlikte geliyor. Artık bir şeylere gösterdiğimizi ve ispat ettiğimizi düşünüyorum. Takımdaki her oyuncu çok iyi bir sezon geçirdi ve artık daha iyi konsantre olmak zorunda. Takım olarak daha iyi bir futbol sergilemek zorundayız. Hocamızın bizden istediği şey de budur" şeklinde konuştu.

“FUTBOLA BAŞLADIĞIM DÖNEMDE ERSUN HOCA VARDI”
Ersun Yanal’ın kendisini çok iyi tanıdığını vurgulayan milli futbolcu, “16 yaşından beri beni tanıyor. Futbola başladığım dönemde Ersun Hoca vardı, şimdi de Ersun Hoca ile birlikte çalışıyoruz. Aynı şekilde ben de Ersun Hoca'yı iyi tanıyorum. Hocam bana baktığında ne demek istediğini anlıyorum. Ben öz güveni olan bir sporcuyum. Küçük yaşlardan beri bu böyleydi. Tabii bununla birlikte saygı da çok önemlidir. Zaman zaman Ersun Hoca'yla şakalaşıyoruz, tabii saygı çerçevesinde oluyor. Şakalaşmayı hocamızda sever” açıklamasında bulundu.

“ANTRENMAN MAÇIN YARISIDIR”
Fenerbahçeli futbolcu, maç ve antrenmanın çok farklı olduğunu dile getirerek, “Maçın temposu, sahaya konulan performans hepsi antrenmandan farklıdır. Ama antrenman maçın yarısıdır ve bu her zaman da söylenir. Antrenmanlarda performansınız az da olsa düştüğünde bu kuşkusuz maça da yansıyor. Sertlik olduğu zaman daha iyi bir oyun ortaya konuyor ve daha motive oluyoruz. Ama sertlik biraz aşağıya düştüğünde motivasyon eksikliği söz konuşu oluyor. Antrenmanlarda ortaya konulan performans maça da yansıyor" dedi.

“KAYBETMEYİ HİÇBİR ŞEKİLDE SEVMİYORUM”
Saha da ve dışarıda çok farklı biri olduğunu söyleyen Caner Erkin, “Zaman zaman maç içinde gergin ya da sinirli olabiliyoruz, o da pozisyonlardan dolayı. Ama inanılmaz konsantre oluyorum. Kaybetmeyi hiçbir şekilde sevmiyorum. Bu sadece futbol için geçerli de değil, hayatının her alanında böyledir. Ama sahaya çıkınca ister istemez daha fazla motive oluyoruz ve yapılan en ufak bir hata da bile sinirli olabiliyoruz. Çünkü kendi sahanızda, kendi taraftarınız önünde oynuyorsunuz ya da deplasmanda oynuyorsunuz, bu hiç fark etmez. O yüzden artık futbol, benim için oyundan çıkıp bir mücadeleye dönüyor. Saha içinde fazlasıyla hırslı biriyim" diye konuştu.

“SEZONU ÇOK İYİ BİR ŞEKİLDE BİTİREBİLECEĞİMİZE İNANIYORUM”
Fenerbahçe’ye yakışır bir mücadele edeceklerini dile getiren Erkin, “Her zaman son dakikaya kadar her şeyini veren, bütün gücüyle mücadele eden bir Fenerbahçe olmalı sahada. Zaman zaman kötü oynayabiliriz ama Fenerbahçe’de olduğumuzu unutmamalıyız. İyi mücadele ettiğimiz takdirde sezonu çok iyi bir şekilde bitirebileceğimize inanıyorum” açıklamasında bulundu.

“ÖNEMLİ OLAN İYİ OYUNLA KAZANMAK”
Genç futbolcu, çok fazla fikstüre takılan biri olmadığını ifade ederek, “Benim için açıkçası fark etmiyor. Derbi maçların sezon başında ya da sezon sonunda olması sorun değil. Önemli olan iyi oyunla kazanmak. Baktığınızda da deplasmanda en fazla maç kazanan takımız. Taraftarımız zaten bizi ne içeride ne de dışarıdaki maçlarda yalnız bırakıyor. O yüzden fark etmiyor” şeklinde konuştu.

“DIEGO’NUN KARİYERİ VE YAPTIĞI İŞLER ORTADA”
Fenerbahçe’nin yeni transferi Diego Ribas hakkında da konuşan Caner Erkin, “Diego’nun futbolculuğu için çok fazla söyleyecek bir şey yok. Kariyeri ve yaptığı işler ortada. Yaklaşık 1 haftadır beraberiz ve insan olarak harika biri diyebilirim. Antrenmanlarda da gözlemlediğim kadarıyla elinden geleni yapıyor. Takım olarak da Diego’yu içimize aldık, çünkü biz bir takımız ve aileyiz” ifadelerini kullandı.

“MÜCADELENİN KAZANDIĞINI GÖRDÜK”
Başarılı futbolcu, Dünya kupasında oyun anlamında çok da iyi işlerin yapıldığını düşünmediğini ifade ederek, “Dünya Kupası’ndaki birçok maçı izledim diyebilirim. Maç izlerken daha çok zevk almak ve heyecan duymak isterdim, daha iyi futbol oynanmasını isterdim. Tabii çok üst düzey takımlar mücadele etti. Aynı şekilde sürprizler de oldu. Ama Almanya kazandı. Almanya’nın da diğer takımlardan farkı çok fazla konsantre olmalarıydı. Aslında Dünya Kupası’nda benim fark ettiğim şey ne kadar iyi futbolcu olunsa da, dünyanın en iyi takımında oynansa da, her zaman daha iyi konsantre olanın ve takım halinde yapılan mücadelenin kazandığını gördük” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA