Erzurum'da Millilerden Buz Pateni Şovu

Erzurum'da düzenlenen etkinlikte 50'ye yakın sporcu artistik buz pateni gösterisi sundu.

Yenişehir semtinde bulunun 2 bin kişilik Buz Pateni Sarayı'nda düzenlenen etkinliğe, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Buz Pateni Federasyon Başkanı Dilek Okuyucu, kurum amirleri, vatandaşlar ve sporcular katıldı.

Programda ilk olarak Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı buz pateni sporcusu gösterilerini sundu. Ardından Erzurum'da kampta olan Artistik Buz Pateni Milli Takımı sporcuları, birlirinden güzel hareketleriyle izleyicileri adeta büyüledi.
Programın sonunda konuşan Federasyon Başkanı Okuyucu, Artistik Buz Pateni Milli Takımı'nın pazar gününe kadar kampa devam edeceklerini söyledi.

Buradaki yaklaşık 50 sporcu ile Erzurum halkına bir gösteri düzenlediklerini ifade eden Okuyucu, şunları söyledi:
"Biz burada hem milli takim sporcularımızı Erzurum halkına tanıttık hem de Erzurum'da artistik buz pateniyle ilgili bir farkındalık oluşturmak için bu etkinliği düzenledik. Etkinliklerimiz artacaktır. Erzurum halkından yoğun ilgi gördük. Bu tür faaliyetlerin Erzurum'da artistik buz pateninin yaygınlaşması ve tanınması için faydalı olacağını düşünüyoruz."
Programa Federasyonun davetlisi olanak katılan eski milli futbolcu İlhan Mansız da artistik buz pateni gösterisinin güzel bir etkinlik olduğunu kaydetti.

Bir televizyon şovuyla başladığı buz pateni macerasının 3 senelik uzun bir çalışma sonrasında, olimpiyat elemesine kadar ilerlediğini vurgulayan Mansız, "Olimpiyatlarda istediğimiz sonucu alamadık. Tabii ki çok kısa bir sürede yarışabilecek seviyeye geldik. Şu anda hedefimiz en azından bir Avrupa şampiyonasına katılabilmek var. Erzurum'daki milli sporcularımızi gördüm. Hepsi çok iyi çalışıyorlar, inşallah iyi başarılar elde ederler" diye konuştu.


Kaynak: AA