Teskomb Genel Başkanı Akgül'den Yozgatspor'a Destek

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, Yozgat'ta ilin adını duyuracak bir takıma ihtiyaç olduğunu belirtti.

Uzun yıllar profesyonel liglerde mücadele eden geçen sezon Bölgesel Amatör Ligine (BAL) düşen Yozgatspor'a sahip çıkılması ve tekrar üst lige çıkarılması amacıyla TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan ve Yozgatspor Kulüp Başkanı Nurullah Nurdoğan Valilik Toplantı Salanunda basın toplantısı düzenledi.

Akgül burada yaptığı açıklamada, Yozgatlı olduğunu ifade ederek, kente hizmet etmek için elinden geleni yapmaya çalıştığını söyledi.

Sporun iller için önemine dikkat çeken Akgül, şöyle devam etti:
"Herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Ben de Yozgat'ta her şeye destek olmaya çalışıyorum. Çünkü Yozgat sevdalısıyım. Sayın Başbakanımızın Yozgat ziyaretinde, 'Yozgat'a büyük bir stat yapacağım ama bu takımla olmaz. BAL liginde olan bir takıma yapmam. Alın bir iki kademe yükseltin, size söz ben Yozgat'a büyük bir stat yapacağım' dedi.

Başbakanımızın talimatı bizim için bir emirdir. Bu işi hemen kabul ettim. Yozgat'ta gerçekten ilimizin adını duyuracak bir takıma ihtiyaç var. Spora varım, Başbakanımızın talimatına varım. Sayın valimle, Sayın belediye başkanımla çalışmaya varım. Yeni bir takım bana veriyorlarsa, hemen alıp en kısa sürede üst liglere çıkaracak kapasitemiz var."
Yozgatspor'a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Akgül, "Külübün bana gösterilen 4 milyon 623 bin lira borcu var. Bu borcun durumu nasıl olacak, borç ödenip şirket devredilebilecek mi? Bu konuda tereddütler var. Ancak ben yine de takıma elimden gelen desteği vereceğim" diye konuştu.

Akgül, ilk olarak Yozgatspor'un BAL'da devam edebilmesi için Türkiye Futbol Fedarasyonu'na yatırılması gereken 25 bin lirayı yatıracaklarını sözlerine ekledi.
Vali Abdulkadir Yazıcı ise Yozgatspor'un uzun yıllar Yimpaş Holdingin desteği ile profesyonel ligde kaldığını ve geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig'e düştüğünü söyledi.

Yozgatspor'un başarılı olmasının herkesin ortak isteği olduğunu anlatan Yazıcı, "Yozgat'ı temsil eden bir takımın başarılı olması, muzaffer olması ilimizi tanıtması hepimizin ortak isteğidir. Çünkü kamuoyunda gençlik kesiminde büyük bir talep vardır. Bu nedenle buna sessiz kalmak mümkün değildir. Belediye ve valilik olarak bize ne düşüyorsa yapmak mecburiyetindeyiz. Son durum olarak şirket devir alınabilir mi, devir alınmadan yeni takım nasıl oluşur. Takım yeniden üst liglere nasıl çıkarılır gibi konular tartışılacak konuşulacak. Bunu nasıl sağlayacağımız daha sonra ortaya çıkacak" diye konuştu.

Yozgatspor Kulübü Başkanı Nurullah Nurdoğan da kulübün çözülmeyecek çok büyük problemlerinin olmadığını ifade etti.

Nurdoğan, "Yimpaş Yozgatspor" olan kulübün adını, yönetim kurulu kararıyla "Yozgatspor" olarak değiştirdiklerini kaydetti.


Kaynak: AA