Seyithan Akbalık Anısına Tekvando Şampiyonası Düzenlenecek

Tekvandoda Ümitler Türkiye Şampiyonası, bu yıl Mısır'ın Luksor kentindeki müsabakada kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Seyithan Akbalık'ın anısına düzenlenecek.

İzmir'deki Celal Atik Spor Salonu'nda 2-6 Ağustos tarihlerinde yapılacak şampiyona, "Seyithan Akbalık Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası" adı altında gerçekleştirilecek.
Dünya Tekvando Federasyonu'nun belirlediği son kuralların uygulanacağı organizasyonda, 16 sıklette mücadeleler yapılacak. Şampiyonaya bayan ve erkek olmak üzere yaklaşık bin 500 sporcunun katılması bekleniyor.
Federasyon Başkanı Metin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'daki Afrika Kupası'nda müsabaka esnasında fenalaşarak 21 yaşında hayatını kaybeden milli tekvandocu Akbalık'ın ailesi için "Seyithan'ın hayali, bizim hayalimiz olsun" sloganıyla yardım kampanyası başlattıklarını hatırlattı. Şahin, "Valilikten aldığımız onayla yardım kampanyamızı 29 Ağustos tarihine uzattık. Yapılan bağış paralarını Akbalık ailesine teslim ederek, onlara bir ev almak istiyoruz" diye konuştu.

Sporcu sağlığını her zaman ön sırada tuttuklarını ifade eden Şahin, "Beklenmedik durumlar olmaması için gerekli tedbirleri alamaya devam edeceğiz. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması tek dileğimizdir" dedi.

Bağışta bulunmak isteyenler, federasyona ait Halkbank Opera Şubesi'nde TR03 0001 2009 4130 0001 0173 IBAN numarasına para yatırabilecek.

Kaynak: AA