Roma, Keita'yı Basına Tanıttı

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma, daha önce anlaşŸtığŸını duyurduğŸu Malili orta saha oyuncusu Seydou Keita'yı basına tanıttı.

Roma Kulübü'nden yapılan açıklamada, 1 yıllık sözleşŸme imzalanan 34 yaşŸındaki Keita'nın, takımda 20 numaralı formayı giyeceğŸi bildirildi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşŸan Keita, İtalya'da başŸarılı olmak istediğŸini belirterek, "Takım geçen yıl harika bir sezon geçirdi. Bu yıl da yapılan takviyelerle daha güçlü bir kadro oluşŸturuldu. LJin'de oynarken, Avrupa'ya dönerek rekabetçi futbolun içinde olmam gerektiğŸini düşŸündüm, bu nedenle buradaki kariyerime devam ediyorum. 34 yaşŸında olmama rağŸmen fiziksel olarak daha genç hissediyorum. şžimdilik 1 yıllık sözleşŸme imzaladık. İşŸler iyi gider ve iki taraf da memnun kalırsa sözleşŸme uzatmayı düşŸünebiliriz. Ancak şŸu an için tamamen önümüzdeki sezona konsantre olmalıyız" ifadelerini kullandı.
Profesyonel futbol kariyerine Fransa'nın Olympique Marsilya ekibinde başŸlayan, daha sonra Lorient ve Lens takımlarında görev yapan Keita, İspanya'da Sevilla ve Barcelona formaları giydi. Barcelona'da kazandığŸı kupalarla kariyerinin zirvesine çıkan başŸarılı futbolcu, 2012'de LJin'in Dalian Aerbin ekibine transfer oldu. Keita geçen sezon Valencia formasıyla Avrupa'ya dönmüşŸtü.
 

Kaynak: AA