Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'ne yükselen Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Kulübüyle gurur duyduklarını bildirdi.

Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye encümen salonunda konuşan Gürkan, 1. lige yükselen kulübe destek vereceklerini vurguladı.
Edirne'nin son yıllarda basketbolda güzel bir ivme yakaladığını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:
"Kadın basketbolunun erkek basketboluna göre bir önemli farkı, birinci lige çıksa da amatör statüsünün devam etmesi. Bu da 5393 sayılı Belediye Kanunu'na göre bizim amatör sporlara yardım konusunda daha rahat ve daha efektif olmamızı sağlıyor. Daha milletvekilliği dönemimden beri takımımızla entegre çalışmaya gayret göstermiştik. Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'ne yükselen Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Kulübümüzle gurur duyuyoruz."
Gürkan, 1. ligde de kulüpten şampiyonluk beklediklerini belirtti.

Kulüp başkanı Murat Boyacıoğlu da zorlu yollardan geçerek 1. lige yükseldiklerini dile getirdi.
Galatasaray Odeabank'tan transfer edilen sporcu Ayşe Cora ise şampiyon bir takıma gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Toplantıya, başantrenör Aziz Akkaya ve taraftarlar katıldı.

Öte yandan, takımın Edirnespor Basketbol Kulübü olan isminin, Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Kulübü olarak değiştirildiği kaydedildi.

Kaynak: AA