Dünya Drift Rekoru 15 Temmuz'da Samsun'da Kırılacak

Rekortmen pilot Harald Müller, 15 Temmuz'da Samsun'da Guinness World Records Dünya Drift Rekoru denemesini gerçekleşŸtirecek.

Avrasya Otomobil Sporları Kulübü (AVOK) yaptığŸı yazılı açıklamada, Samsun'da yapılacak rekor denemesinde 2 saat 21 dakika 58 saniye ile en uzun süre drift yapma rekorunu elinde bulunduran Harald Müller, kendi rekorunu kırmaya çalışŸacağŸı bildirildi.

Rekortmen pilot Harald Müller'in ayrıca, ABD'de Johan Schwartz tarafından 84 kilometre mesafede kırılan rekorunu da gelişŸtirmek için piste çıkacağŸı kaydedilen açıklamada, "Dünya Drift Rekortmeni Harald Müller, yeni rekor denemesi için Türkiye'yi tercih etti. AVOK ile görüşŸmeler yapan Harald Müller Toyota GT86 ile rekor denemelerini Türkiye'de yapma kararı aldı. Gençlik ve Spor BakanlığŸı desteğŸi ve Spor Toto TeşŸkilatı'nın katkılarıyla yapılacak olan rekor denemeleri, Samsun Batıpark Helikopter Pisti'nde gerçekleşŸtirilecek. Rekortmen pilot rekor denemelerini Guinness World Records Türkiye Hakemi gözetiminde yapacak" denildi.
Rekor denemelerinin tüm dünyada büyük yankı uyandırması beklendiğŸi vurgulandı.


 

Kaynak: AA