Altay'ın Genç Yeteneği Enis Artık Profesyonel

Altay Futbol Takımı'nın altyapısında 8 yıldır top koşturan Cahit Enis Katipoğlu, okul ve futbolun birlikte yürüyebileceğinin en güzel örneğini veriyor.


Hem ortaokul hem de lisede yüzde 100 burs kazanma başarısını göstererek özel okullarda okuyan Enis, 2008 yılında Fransa'da yapılan Danone Uluslar Kupası'nda Minik Milli Takımımızın tüm maçlarında oynayıp, ardından U15 ve U16 Futbol kategorisinde 7 kez milli oldu.

Antrenman-dershane-okul üçgeninde harcadığı çabanın karşılığını gören Cahit Enis Katipoğlu, Haziran ayında girdiği üniversite sınavlarında Dil 1 puanında Türkiye 441. si Dil 3 puanında ise Türkiye 283. sü olarak ilk 500 de iki derece elde etti. Futbolcusunun örnek kişiliği ve futboldaki yeteneklerine kayıtsız kalamayan Altay Kulübü de Cahit Enis'e Gaziemir'deki tesislerindeki mütevazi törende 5 yıllık profesyonel sözleşmeye imza attırdı.

18 yaşındaki Cahit Enis, bir orta saha oyuncusu olmasına rağmen Altay'daki 89 resmi maçta attığı 44 golle uzunca bir süredir değişik menajerlerin ilgi odağı konumundaydı.

Kaynak: İHA