Muratpaşa Belediyespor, Şampiyonlar Ligi'ne Alınmadı

Türkiye Bayanlar Hentbol Birinci Ligi'nin geçen sezonki şampiyonu Muratpaşa Belediyespor, tesislerin yetersizliği nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ne alınmadı.

Muratpaşa Belediyespor Antrenörü Birol Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Hentbol Federasyonu'nun tesislerini yeterli bulmadığı için Şampiyonlar Ligi'ne alınmadıklarını söyledi.


Spor salonunun tribünlerine eklemeler yaptıklarını ancak bunların da yeterli olmadığını belirten Ünsal, "Salonu genişletmek için çalışmalar yaptık ancak Şampiyonlar Ligi kriterleri için yeterli bulunmadı. İtiraz ettik, kabul edilmedi" dedi.

Avrupa Hentbol Federasyonu'nun kendilerine başka bir salonda oynayabileceklerini söylediğini ancak bunu kabul etmediğini ifade eden Ünsal, "Antalya dışındaki bir salonda değil, kendi seyircimiz önünde oynamak istiyoruz. Salon olmaması nedeniyle bugün hentbol dışında basketbol ya da voleybolda Şampiyonlar Ligi'ne kalınsa bile saha olmaması nedeniyle katılamayız" diye konuştu.

"Türkiye şampiyonunu Şampiyon Ligi'ne almadılar. Biz de bir alt kupada, yani Avrupa Hentbol Federasyonu Kupası'nda devam etme kararı aldık" diyen Ünsal, Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı çok istemelerine rağmen kentte uygun salon bulunmadığı için bunun gerçekleşmediğini kaydetti.

Kaynak: AA