Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar Açıklaması

Türkiye Kayak Federasyonu BaşŸkanı Erol Mehmet Yarar, hedeflediklerini belirlediklerini ifade ederek, "2018 KışŸ Olimpiyatları'nda da Türkiye'yi ilk defa kayakla atlamada temsil etmek gibi iddialı bir bir hedefimiz var" dedi.

Federasyon tarafından Erzurum'daki Palandöken DağŸı'nda bir otelde verilen iftar yemeğŸine, Vali Ahmet Altıparmak, BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Mehmet Sekmen, sporcular ve antrenörler katıldı.
Yarar, burada yaptığŸı konuşŸmada, kalkınma projesini il il dolaşŸarak anlatacağŸını belirterek, Türkiye'de olmayan atlama kulesinin Erzurum'da bulunduğŸunu söyledi.
Söz konusu atlama kulesinin dünya çapında önem arz eden bir kule olduğŸuna dikkati çeken Yarar, şŸunları kaydetti:
"Bir kısım Erzurumluların dahi bunun farkında olmadığŸı kanaatindeyim. Devletimiz çok büyük bir yatırım yaparak, dünyanın en modern atlama kulelerinden birini Erzurum'a kazandırmışŸtır. Ne yazık ki Universiad'dan sonra çok sıhhatli çalışŸtığŸından bahsetmek mümkün değŸil. İki yıllık bir süre içerisinde de faaliyet gösteremez hale gelmesi, kayak camiası ve Erzurumlular açasından çok üzücüdür. Biz kayak federasyonu olarak 19 Nisan'da görevi devraldıktan sonra çok önem verdiğŸimiz Erzurum'daki bu soruna da ilk ayki toplantılarımızdan sonra hızla müdahale ettik. Burada ciddi bir tespit dönemi geçirdik."
BaşŸkan Yarar, Türkiye'ye çok kısa süre içerisinde dünyanın en önde gelen atlama ülkelerinden biri olan Finlandiya'nın milli takım hocasını transfer etmeyi başŸardıklarını belirtti.

Atlama kulelerinde yeni sezonu açacaklarının altını çizen Yarar, "Kayak çok önemli bir turizm. Bizim petrol kaynaklarımız, dağŸlarımız" diye konuşŸtu.
KonuşŸmaların ardından, Kiremitlik Tepe'deki Türk Telekom Atlama Kuleleri'nden, Finlandiyalı antrenör Pekka Niemela yönetiminde milli takım sporcuları atlayışŸ gerçekleşŸtirdi.
 

Kaynak: AA