Özel Sporcular Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na Hazırlanıyor

Down sendromlu iki yüzücü Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından İstanbul'da bu yıl 26'ncısı düzenlenecek Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na katılmak için Fethiye'de kampa girdi.

Ölüdeniz Mahallesi'nde kampa giren down sendromlu milli sporcu 32 yaşındaki Caner Ekin ile 17 yaşındaki Sami Kiraz, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Spor Genel Koordinatörü Osman Akdemir öncülüğünde antrenman yapıyor.
Günde iki kez yaptıkları antrenmanda açık denizde yüzen sporcuları, antrenörleri de kano ile takip ederek bir sorun yaşamamaları için kontrol ediyor.
Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda bu yıl, Ekin ve Kiraz'ın yanı sıra antrenmanına İstanbul'da devam eden otistik engelli Nihat Cevher de katılacak.
Akdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 yıldır özel çocuklara hizmet etmeye çalıştığını söyledi.

Akdemir, Ekin'in 6,5 kilometrelik yarışı üç kez tamamlayarak tüm down sendromlu arkadaşlarına örnek olduğunu ifade etti.

Ekin'in İstanbul'daki zorlu yarış parkurunu tamamlayarak dünyada maraton yüzen ilk down sendromlu yüzücü olduğuna işaret eden Akdemir, bundan sonrası için yeni özel sporcular yetiştirerek tüm engellilere örnek olmayı hedeflediklerini belirtti.

- Antrenmanlarda motorlu tekneler sorun yaratıyor
TMOK ile görüşerek bu yılki yarışlara 3 özel sporcuyu dahil ettiklerini anlatan Akdemir, şöyle konuştu:
"Hedefimiz önümüzdeki yıl en az 7 ülkenin katıldığı uluslararası bir yarışma düzenlemek. Caner 3 kez Boğaz'ı geçti. Sami Kiraz da bizim Türkiye dereceli bir yüzücümüz. O, ilk kez bu parkurda yarışacak. Caner, Boğaz'ı akıntılarına kadar ezberledi. Diğer 2 çocuğumuzun da bunu başaracağına inanıyoruz."
Caner Ekin ise 3 kez tamamladığı Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda bu yıl birinci olmak istediğini belirtti.

Bu yılki yarışlara iki arkadaşıyla katıldığını hatırlatan Ekin, yarışa çok iyi hazırlandığını, derece elde etmek için elinden geleni yapacağını ifade etti.

İlk kez maraton yarışına katılacağını anlatan Sami Kiraz da parkuru tamamlayarak iyi bir derece elde etmek istediğini dile getirdi.

Kaynak: AA