Dünya Kupası'nda Türkiye'yi 26 Yabancı Futbolcu Temsil Edecek

Brezilya’da düzenlenecek olan 2014 FIFA Dünya Kupası’nda ülkemizi, Türkiye liglerinde forma giyen 26 yabancı futbolcu temsil edecek.


Türkiye, Brezilya’da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası'na katılma şansını grubun son maçında Hollanda'ya yenilerek kaybetmişti. Ay-yıldızlıların Brezilya vizesi alamamasının ardından, Türkiye'yi Brezilya'da yabancı futbolcular temsil edecek

2014 FIFA Dünya Kupası'nda Türkiye'yi Galatasaray ve Fenerbahçe'den 6 futbolcu temsil edecekken; Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Torku Konyaspor ve Medical Park Antalyaspor'dan ikişer futbolcu Brezilya'da ter dökecek. Gaziantepspor, Başakşehir Futbol Kulübü, Elazığspor, Kayseri Erciyesspor, Kayserispor ve Trabzonspor'dan ise birer futbolcu 2014 FIFA Dünya Kupası'nda boy gösterecek.

Türkiye'den Dünya Kupası'nda yer alacak yabancı futbolcuların piyasa değerlerine bakıldığında, aynı zamanda Spor Toto Süper Lig'in en değerli futbolcusu olan Hollandalı Wesley Sneijder, 17 milyon Euro'luk piyasa değeri ile ön sırada yer alıyor. Sneijder'in ardından 16 milyon Euro piyasa değeri ile Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera geliyor. Üçüncü sırada ise 14 milyon Euro ile Fenerbahçe'nin Nijeryalı golcüsü Emmanuel Emenike bulunuyor.

2014 FIFA Dünya Kupası'nda 23 kişilik kadroların bildirilmesinin ardından, kariyerine Türkiye'de devam eden ve Brezilya'da forma giyecek futbolcular şu şekilde:

FENERBAHÇE: Webo (Kamerun), Alves (Portekiz), Meireles (Portekiz), Kuyt (Hollanda), Yobo, Emenike (Nijerya)
GALATASARAY: Chedjou, Dany (Kamerun), Wesley Sneijder (Hollanda), Muslera (Uruguay), İzet Hajrovic (Bosna-Hersek), Drogba (Fildişi Sahili)
BEŞİKTAŞ: Almeida (Portekiz), Jermaine Jones (ABD)
ÇAYKUR RİZESPOR: Oboabona (Nijerya), Ousmane Viera (Fildişi Sahili)
TORKU KONYASPOR: Itandje (Kamerun), Gekas (Yunanistan)
MEDİCAL PARK ANTALYASPOR: N'Djock, Enoh (Kamerun)
GAZİANTEPSPOR: Medunjanin (Bosna-Hersek)
BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ: Edin Visca (Bosna-Hersek)
ELAZIĞSPOR: Vranjes (Bosna-Hersek)
KAYSERİ ERCİYESPOR: Ibricic (Bosna-Hersek)
KAYSERİSPOR: Tziolis (Yunanistan)
TRABZONSPOR: Sol Bamba (Fildişi Sahili)

Kaynak: İHA