''Mourinho'nun stajyeri olacağım''

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, Dünya Kupası öncesinde çok özel bir röportaj verdi.

Galatasaray'ın yıldızı Wesley Sneijder, Hollanda ile Brezilya Dünya Kupası'nda çıkacağı yolculuk öncesinde ülkesinin basınına özel açıklamalarda bulundu. Bir dönem yeterli düzeyde olmadığını itiraf eden tecrübeli oyuncu, Galatasaray kariyeri için de sakatlanmamasının önemli olduğunu kaydetti.

"FİT OLMADIĞIMI FARKETTİM, FORMDA DEĞİLDİM"

Hollanda'nın şu anda favori olarak gösterilmemesine rağmen, 3 maç sonunda final için önemli bir konuma geleceklerini ifade eden Wesley Sneijder, "Finallere geldiğimizde, önceki turnuvalarda olduğu gibi beklentiler süper yüksek değildi.

Ancak eğer 3 maç sonunda 9 puan almayı başarırsak, bir anda favori konumuna geliriz. Böyle olacağını hissediyorum, çok ciddiyim." şeklinde konuştu.

Milli takımda ikinci plana atıldığı dönemde yeterli seviyede olmadığını itiraf eden G.Saraylı isim, "Kaçırdığın şeylerin bir bedeli var. 4 yıl önce çok yakındık.

Dünya Kupası tecrübesi çok önemli, ben bunu kaçırmadım. Ekstra bir şeyler yapmak istiyorsanız, bunu aşkla yapmalısınız. Gerçekten geri dönmek için savaşmalıydım, çok çalıştım. Fit olmadığımı farketttim, formda değildim." dedi.

"GALATASARAY İÇİN SAKATLANMAMALIYIM"

Galatasaray kariyeri için sakatlıktan kaçınması gerektiğini söyleyen deneyimli orta saha, "Eğer sakatlık yaşanırsa, kulüp bundan büyük zarar görür.

Bunun iyileşme süreci de var. Bu yüzden kafanı kullanmalısın ve akıllı bir şekilde sakatlanmamalısın" açıklamasını yaptı.

Teknik direktör Louis van Gaal'in kaptanlığı elinden alması ile ilgili konuşan tecrübeli yıldız, "O hareket sonrası söyleyebileceğim iki şey vardı. Boşver her şeyi, şimdiye kadar yaptığın iyi şeyleri yapmaya devam et ve bunu yapmaya tereddüt etme" ifadelerini kullandı.

"BU TAKIM İÇİN ÖNEMLİYİM"

Milli takımı için önemli olduğunun farkında olduğunu bleirten Sneijder, "Herkes benim önemli olduğumu düşünüyor. Evet, Sneijder'in değeri düştü, ancak bu benim ekstra motivasyon elde etmem için iyi.

Eğer formdaysam, bu takım için önemliyim. Muhteşem hissediyorum ve takım ruhu da şaşırtıcı derecede iyi. İki sene öncesine kıyasla, tamamen yeni bir takımımız var. Daha yeni yola çıkmamızla birlikte, tereddütümüz yok, her şey pozitif görünüyor"diye konuştu.

Özel antrenmanlar yapmaları gerektiğini belirten 30 yaşındaki oyuncu, genç oyunculara da değinirken, "Eğer özel antrenmanlar yapmıyorsan, bu senin ayıbındır. Kendime güvenim gün geçtikçe artıyor. Şu anda takımda yıllarca takımı sürükleyebilecek birçok genç oyuncu var.

Doğru yolda ilerliyoruz. Dünya Kupası tecrübesini de elde edecekler. Öte yandan her gün gelişiyorlar.

Oyuna bakışları da gelişiyor. Martins Indi'yi düşünün, çok yetenekli. Hollanda ligi, bu tarz oyuncular için riskli, kolay olduğunu düşünebilirler. Şu anda ayrılması için doğru zaman. Takımda böyle 3,4 oyuncu var" dedi.

"MOURINHO'NUN STAJYERİ OLACAĞIM"

Futbolu bıraktıktan sonra Mourinho'nun yardımcısı olma fikrine sıcak baktığını belirten Wesley, "Mourinho'nun antrenörü olma fikri gerçekten eğlenceli. Her durumda Jose Mourinho'nun stajyeri olacağım. O bana bunun sözünü verdi ve sözünün arkasında duracaktır.

O benim yanında oturmayı sevdiğim bir insan. Böyle hocalara ihtiyacınız var" şeklinde yorum yaptı.

Kick boks antrenmanları ile kendini genç hissettiğini belirten Sneijder, İspanya ile oynayacakları 100. maçı öncesinde uzun süre daha oynamayı planladığını kaydederken, "Şu anda bu turnuvayı düşünüyorum.

Dirk Kuyt da 34 yaşına geldi. Yani ben daha bir Dünya Kupası daha oynayabilirim. Kick boks gözlerimi açtı, 10 yaşında gibi hissediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.