Plaj Voleybolu Açıklaması

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından organize edilen "Nestea Pro Beach Tour"un ilk ayağı, Fethiye'de başladı.

Fethiye Belediyesi ile Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği'nin katkılarıyla Çalış Plajı'ndaki plaj sporları tesisinde oynanan müsabakalarda takımlar kıyasıya mücadele veriyor. Müsabakalara bayanlar ve erkekler olmak üzere 2 kategoride 24 takımda 48 sporcu katılıyor.
TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, 6 ayaktan oluşan ve çift eleme usulüne göre oynanan "Nestea Pro Beach Tour"un ilk ayağının Fethiye'de başladığını söyledi.

Müsabakaların pazar günü oynanacak final maçlarıyla son bulacağını bildiren Değirmenci, ilk 6'ya giren bayan ve erkeklere 15 bin liralık ödülün paylaştırılacağını kaydetti.

Değirmenci, müsabakaları ilerleyen yıllarda etapların sayısını artırarak ülke geneline yaymayı hedeflediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
"Bu etaplar Türkiye sıralamasında takımlara çift puan kazandıracak. İleri kietaplarımız ise dünya sırlamasına puan kazandıracak. Hem bayanlarda hem de erkeklerde Türkiye'nin en iyi plaj voleybolcuları burada. Akdeniz oyunları şampiyonumuz ve bizi dünya sıralamasında temsil eden Murat Selçuk da müsabakaya katıldı.

Erkelerde ve bayanlarda değişik yaş gruplarındaki 8 milli takımımız, Fethiye'de mücadele veriyor."
Müsabakaları yerli ve yabancı turistler de ilgiyle izliyor.

Kaynak: AA