Kocaeli'de, Otomobil Sporları Heyecanı

Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilecek Türkiye Pist Şampiyonası ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Pist Kupası yarışları, 7-8 Haziran'da Kocaeli'de yapılacak.

TOSFED'den yapılan yazılı açıklamada, mücadelenin Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirileceği belirtilerek, 7 Haziran cumartesi günü idari ve teknik kontrolle başlayacak organizasyonun brifing, resmi antrenman ve sıralama turlarıyla devam edeceği kaydedildi.
Sıralama turlarının ardından TOSFED Pist Kupası'nın kategori 1. ve 2'nin ilk yarışlarının başlayacağı ifade edilen açıklamada, 12 turluk bu yarışın ardından piste kategori 3 pilotlarının çıkacağı bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Tüm kategorilerin 2. yarışlarının ardından ödül töreniyle TOSFED Pist Kupası 3. ayak yarışları sona erecek. Türkiye Pist Şampiyonası'nın 2. ayağında ise 8 Haziran Pazar günü, süper ve maxi grupların 2'şer yarışı koşulacak. 20 turluk bu dört yarışın büyük heyecana sahne olması bekleniyor. Türkiye Pist Şampiyonası'nda sezonun ikinci randevusu, 16.00'daki ödül töreni ile son bulacak."

Kaynak: AA