Korkuteli’de Amatör Spora Destek Verilmeli

Türkiye 2. Profesyonel Erkekler Voleybol Ligi A grubunda mücadele eden Gençlik Spor Kulüp Başkanı Servet İlhan, “Biz kulüpler olarak elimizden gelen gayreti yapıyoruz ancak amatör spor federasyonları, belediyeler ile iş birliği yaparak her ilçeyi sporcu fabrikasına dönüştürebilir” dedi.


Korkuteli Gençlikspor Başkanı Servet İlhan, Korkuteli gençlik sporun asansör takım olmadığımızı tüm Türkiye’ye gösterdiklerini belirterek, "Artık voleybolda Korkuteli ismi herkes tarafından benimsendi. Biz 2 yıl içinde tecrübe kazandık. Bundan sonra sezon başında iyi bir takım kurarak artık gözümüzü Play-off guruplarında oynamak için olacak. Artık Korkuteli’nin profesyonel bir takımı var. Onun için Korkuteli’yi tanıtan bir takıma destek şart. Ülkemiz sporun desteklenmesinde kamu kaynaklarından yeterli desteği sağlayamamaktadır. Sporun gelişimi, büyük ölçüde spor kulüplerinin kendi kabiliyetlerine kalmış durumdadır. Ancak özellikle spor eğitiminin temeli olan amatör spor kulüplerinin güçlerinin sınırlı olması, sporun daha yaygın şekilde yapılmasını zorlaştırmaktadır. Bu çerçevede özellikle amatör spor kulüplerinin desteklenmesine büyük ihtiyaç bulunmaktadır” diye konuştu.

"GENÇLİKSPOR İLE KORKUTELİ'Yİ TANITTIK"
Gençlikspor’u 2005 yılında kurduk ve Recep Gürbüz Kapalı spor salonunun faaliyete geçmesiyle 2008 yılında voleybol şubesini açtık. Yine 2008 yılında gençlik spor olarak gençler ligine, bir yıl sonra bölgesel lige çıktık. 2009 yılında ara verdik ve 2010 yılında bölgesel ligden 3. lige çıktık. 2011 yılında 2. lige çıktık ve 2 yıldır 2. ligde mücadele ediyoruz. Gençlik spor olarak genç kızlar ve genç erkekler olmak üzere Korkuteli çocuklarından oluşan 2 takım kurduk. Şu an her iki takımımız Antalya gençler liginde mücadele ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYENİN SPORA BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMELİ”
Amatör Spor Kulüplerinin yaşamlarını sürdürebilmesi, toplumda sporun daha yaygın olarak yapılması ve sporun her dalında başarılı sporcuların yetişmesi için mevcut desteğin yeterli olmadığını vurgulayan Gençlikspor Başkanı Servet İlhan, yerel yönetimlerin amatör spor kulüplerine yeterli desteği vermediğinin altını çizerek şunları söyledi:
“Gençliğimizi kötü alışkanlıklardan kurtarıp sahalara çekmemiz gerekir. Bunun için de yeni neslin sporla ilgilenmeleri mecburi olmuştur. Bizler Kulüpler olarak elimizden gelen gayreti yapıyoruz ancak amatör spor federasyonları, belediyeler ile iş birliği yaparak her ilçeyi sporcu fabrikasına dönüştürebilir. Büyükşehirlerde belediyeler amatör spor kulüplerine maddi-manevi ciddi destekler veriyor ve gücü oranlarında kulüplere yardımcı oluyorlar. Başka İlçeleri görüyoruz. Bu konuda Korkuteli Belediyesi'nden de destek bekliyoruz.”

“YENİ DÖNEMDEN UMUTLUYUZ”
İnsanların belli bir amaç için bir araya gelmesiyle güzel şeylerin ortaya çıkacağını vurgulayan İlhan, "Belediye Başkanı Hasan Gökce ile sürekli görüşüyoruz. Bizim niyetimiz tamamen sportif ve tamamen gençlere yönelik. Bu konuda Belediye Başkanı Hasan Gökce’den Korkuteli Gençlik spor kulübüne destek bekliyoruz. Nisan ayı itibariyle sezon hazırlıklarına başlayacağız. Hem bütçe hem de teknik anlamda bu yıl gerekli çalışmaları yapacağız. Takımın yapısını bozmadan yeni takviyeler yapacağız. Korkuteli halkının Gençlikspor’a maddi ve manevi destek çıkmasını istiyoruz. Voleybol sporu artık ilçede milli sporlarından biri haline gelecektir. Ben büyük destekçimiz hiç kuşkusuz Korkuteli halkı olacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA