Frans Açık Tenis Turnuvası

Sezonun ikinci "grand slam" tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek kadınlarda, 28 numaralı seribaşŸı Andrea Petkovic ve 4 numaralı seribaşŸı Simona Halep kariyerlerinin ilk "grand slam" turnuvasında yarı finaline çıkmayı başŸardı.

Turnuvanın 11. günündeki çeyrek final maçları, yağŸmur nedeniyle 2,5 saat geç başŸladı.
Kadınlardaki çeyrek final eşŸleşŸmesinde, 2012 finalisti 10 numaralı seribaşŸı İtalyan Sara Errani ile en iyi derecesi çeyrek finale 2011'den sonra 2. kez çıkan 28 numaralı seribaşŸı Alman Andrea Petkovic karşŸılaşŸtı.
Petkovic, başŸta servisler olmak üzere oyunun tüm alanlarında rakibine karşŸı üstünlük kurduğŸu ilk seti, 6-2 alarak karşŸılaşŸmada 1-0 öne geçti. İkinci sete, iki raket de kötü servis performansıyla başŸladı ve 4 oyunda da servis kırıldı (2-2). Alman tenisçi, servis oyununu kazandıktan sonra 6. oyunda rakibinin servisiyle beraber direncini de kırdı (4-2). Sonraki 2 oyunu da kazanan Petkovic, seti 6-2, 1 saat 3 dakika süren maçı da 2-0 kazanarak, kariyerinde ilk kez bir "grand slam"de yarı finale yükseldi.

- Petkovic'in rakibi Halep
Tek kadınlardaki diğŸer çeyrek final maçı ise sezonun ilk "grand slam"i Avustralya Açık'ın ardından burada da çeyrek finale yükselen 4 numaralı seribaşŸı Rumen Simona Halep ile 2009 şŸampiyonu 27 numaralı seribaşŸı Rus Svetlana Kuznetsova'nın mücadelesine sahne oldu.
Eski şŸampiyon ilk sette oyunu yönlendiren taraftı. Fakat ikinci servislerinden düşŸük yüzdeyle puan çıkarması ve basit hatalar yüzünden Halep'in 3 kez servis kırdığŸı seti 6-2 kaybetti. Rumen tenisçi böylece skoru 1-0'a getirdi.
Halep, Kuznetsova'nın servisleriyle başŸlayan ikinci setin 3. oyununda servis kırdı. Servis oyununu da kazanan Rumen tenisçi sette 2 farklı üstünlük yakaladı (3-1). Sonraki 3 oyunda da servis kırılınca Halep, 5-2 önde girdiğŸi 8. oyunda kariyerinin ilk "grand slam" yarı finaline çıkmak için servis attı. Bu oyunda 3 kez çift hata yapan Halep, sonradan toparlandı ve yarı finalde Andrea Petkovic'in rakibi oldu.
 

Kaynak: AA