Filistinli Çocuklar Tekvandoyu Ordu'da Öğreniyor

Yaşları 10 ile 14 arasında değişen Filistin Tekvando Yıldız Milli Takımı sporcuları, 10 günlük kamp için geldikleri Ordu'da eksiklerini Ordulu antrenörlerin yardımıyla gideriyor.

Dün Ordu'ya gelen Filistinli 28 sporcu, Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonunda çalışmalarına başladı.

Ordu Mor-Beyaz Spor Kulübü Antrenörü Halil Öziş'in de yer aldığı antrenmanlarda Filistinli sporcular, tekvando tekniği konusundaki eksiklerini gidermeye çalışıyor.
Öziş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Filistin Tekvando Yıldız Milli Takımının kamp için Türkiye'yi seçtiğini, program kapsamında Ordu ve Kayseri'de kamp yapacaklarını söyledi.

İlk kampın 10 gün süreyle Ordu'da geçeceğini belirten Öziş, "Amacımız bilgi, birikim ve tecrübelerimizden Filistinli çocuklara bir şeyler öğretebilmek" dedi.

Kampı mümkün olduğunca verimli geçirmeye çalışacaklarını anlatan Öziş, şöyle konuştu:
"Biz Filistinli tekvandocuların Ordu'da bulunmalarından dolayı son derece memnunuz. Kendilerini eğitmemiz ve tecrübelerimizi bu çocuklara aktarmamız için teklif geldi. Biz de bu teklife sıcak bakarak, severek ve isteyerek bu sporcuların yanındayız. İnşallah bir gün bu sporcuların önemli şampiyonalarda derece yaptıklarını görürüz. Bizim için de en büyük mutluluk bu olur."
Filistin Tekvando Yıldız Milli Takımı Antrenörü Mohammad Jawad Judeh de ilk defa geldikleri Ordu'yu çok beğendiklerini ve çok memnun kaldıklarını söyledi.

Tekvando tekniği konusundaki eksiklerini Ordu'da gidermeye çalışacaklarını belirten Judeh, "Bu konuda Ordulu antrenörlerin desteklerini alıyoruz. Kendilerinin tecrübelerinden yararlanıyoruz. Çalışmalardan çok memnunuz. Bizlere her konuda destek veren Türk yetkililer ve antrenörlere teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA