Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Lıv Hospıtal Maçının Ardından

Beko Basketbol Ligi Play-off turu final serisi ilk maçında, Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Liv Hospital’ı 89-70 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.


Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Ülker’in başantrenörü Zeljko Obradovic, bugünkü oyunlarından tatmin olduğunu belirterek, "Savunma olarak çok agresif oynadık ve çok kolay sayı bulduk. Bazı yerlerde de gerçekten şanslıydık. İlk yarıda önde olmayı hak ettik. Çünkü daha iyi oynadık. Oyuncularımı ve taraftarlarımızı tebrik ediyorum. İki takım arasındaki diyalogdan da memnunum, inşallah böyle devam eder. Şu anda şansımız aynı. Maç maç gidiyoruz. İkinci maç çok önemli o yüzden. Çok zor maç olacak. Galatasaray'a da son derece saygımız var. Esas kaliteleri bu akşamki gibi değil, çok daha iyi oynayabileceklerini biliyoruz. Bizim de daha iyi oynayabileceğimiz anlar olacak" diye konuştu.

Sarı-lacivertli takımın genç basketbolcusu Berk Uğurlu ilk maçın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Koçumuz da kazanırsak büyük avantaj olacağını söylemişti. Kazanmasını bildik. Koç da bana süre verdi. İyi kullandığımı düşünüyorum. İnşallah ikinci maçı da kazanır oraya avantajlı şekilde gideriz" ifadelerini kulandı.

GALATASARAY LIV HOSPITAL CEPHESİ
Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker'i galibiyetinden dolayı kutlayarak, "Maça çok sert savunma yaparak başladılar. Biz de düşük atış yüzdesiyle başladık. İlk yarıyı çok düşük bir iç saha atış yüzdesiyle bitirdik. Fenerbahçe Ülker, savunma kaynaklı sayıları da kullanarak atış yüzdesi yakaladı. Bu da maçın kısaca özetiydi. İkinci devre Fenerbahçe farkı korumaya, biz yakalamaya çalıştık. Fenerbahçe Ülker bizden daha fazla hazırlanma şansı buldu. Biz de çok zorlu seriden çıkıp buraya geldik. Takımımı biraz yorgun ve ürkek gördüm. Bunu değiştirmemiz lazım bu iki günde. 1- 0 mağlubiyet sorun değil. Bu tip deplasmanlarda maç kazandığınızda avantajı lehinize çeviriyorsunuz, bunu başaramadık. Perşembe günü yeni bir maç olacak. Biz de o sertlik ve kararlılıkla maça çıkarsak maçın içinde kalır ve galip gelebiliriz" şeklinde konuştu.

Galatasaray Liv Hospital’ın basketbolcusu Ender Arslan da, iyi bir başlangıç yapamadıklarını ifade ederek, "Bu şekilde hazırlanmamıştık. Özellikle ilk yarının ikinci periyodunda kontrolü Fenerbahçe Ülker'e kaptırdık. Daha dirençli oynamamız lazım. İkinci maç bunu değiştireceğiz. Bu şekilde oynarsak başarılı olamayız. Biz dirençli bir takımız. Zorlu günlerde ayağı kalkmasını bildik. İkinci maçta daha farklı bir Galatasaray olacak sahada" dedi.

Kaynak: İHA