Elazığspor 2 Futbolcudan 10 Milyon Lira Kazandı

Elazığspor'un Mali Kongresi'nde konuşan kulüp başkanı Selçuk Öztürk, şu anda kulübün 33 milyon 340 bin TL borcunun olduğunu ancak Trabzonspor'a sattıkları iki oyuncudan yaklaşık 10 milyon TL bonservis bedelinin gelmesiyle borcun 23 milyon TL'ye düşeceğini söyledi.


Elazığspor'un Mali Kongresi Belediye Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kongreye kulüp başkanı Selçuk Öztürk, yönetim kurulu üyeleri ve üyeler katıldı.

Mali gelir gider tablolarının okunmasının ardından konuşmak isteyen üyelere söz verildi.

Şu anki net borç durumu sorulmasının ardından kürsüye çıkan kulüp başkanı Öztürk, "Biz kulübü 2,5 yıl önce 27 milyon TL borç ile devraldık. Her zaman da söylüyoruz o dönem kulüp kapanma noktasındaydı. O borç yükü ile biz aldık, sahipsiz de bırakıldık. Getirdik takımı Süper Lig'e çıkardık. Biz her defasında da dedik ki borcu 27 milyon TL'nin altına indirmeyi nasip etsin. Bakın biz ligden düştük. Ligden düşen takımların borç yüklerini inceleyin. İsim vermek bize yakışmaz geçen sezon ligden düşen takımlardan birinin 58 milyon, birinin 62 milyon borcu vardı. Takımlar bu rakamlarla düşüyor ve Süper Lig'de bu normal karşılanıyor. Şu anda bizim mali tablomuzdan bir çok delegemiz anlamaya bilir. Orada rakamlara baktığınız zaman 33 milyon 340 bin TL borcumuz var bugün itibariyle. Ben 27 milyon borç ile aldım Süper Lig'e çıkardım 2 sezon mücadele ettim 33 milyon 341 bin TL borcumuz var. Biz hep şunu ifade ettik. Biz bu borcu düşüreceğiz" dedi.

SERDAR VE DENİZ, ELAZIĞSPOR'A 10 MİLYON LİRA KAZANDIRDI
Elazığspor'dan Trabzonspor'a transfer olan Serdar ve Deniz ile ilgili bilgi veren başkan Öztürk, "Malumunuz Serdar ve Deniz kardeşimizi Türkiye'nin 4 büyük kulübünden bir olan Trabzonspor'a bonservis bedeliyle satışını gerçekleştirdik. Oradan bizim bütçemize gelecek rakam 3 milyon 150 bin Euro. Bu da Elazığspor tarihinde bir ilktir. Biz sitem edip, sinirleniyor isek geçmişte konuşulmayanlara sinirleniyoruz. Bugün de ima edilen şeylere sinirleniyoruz. Daha önce bir Erman'ı satmış Elazığspor, kulübe gelen para 500 bin lira. Biz burada bir tarih yazıyoruz, tarih. Hem Trabzonspor gibi bir kulübe götüreceksin, hem de ucuz maliyetli aldığımız çocuklarımızı satacaksın. Ben Serdar Gürler'i 110 bin Euro'ya kazandırdım takıma. Deniz Yılmaz'ın bu sene bizde oynadığı rakam 600 bin TL'ydi. Çocukların da Allah yolunu açık etsin. Gittiler 850 milyon Euro'ya imza attılar. 3 milyon 150 bin Euro biz bonservis bedeli getirdik. Aynı zamanda Serdar alacağı olan 210 bin Euro'yu kulübe bağışladı ve 50 bin Euro daha kulübe getirecek. Deniz Yılmaz'ın 40 bin Euro alacağı vardı bağışladı. Bunları da üst üste vurduğunuz zaman 10 milyon TL civarında kaynak oluşturuldu. Alın size transfer. Bir de Batuhan Karadeniz gibi bir futbolcuyu Elazığspor'a kazandırdık. Onun bonservisine gitseniz 500 bin Euro'dan ağzını açarlar. Batuhan'ı Elazığspor oynatsın seneye 5 milyon Euro para kazanır. Şimdi 33 milyon 340 bin TL borç var. Hesap ortada 10 milyon borcu düşün, bor 23 milyon 340 bin TL. Ben 27 milyon TL borçla aldım 23 milyon TL borç var. Yarın 2 veya 2 milyon 500 bin TL 2-3 oyuncudan gelirse borç 20 milyon TL civarında olacak" şeklinde konuştu.

Başkan Öztürk konuşmasının sonunda Elazığspor için Olağanüstü Genel Kurul kararı alacaklarını söylemesinin ardından kongre sona erdi.

Kaynak: İHA