40 Kişiyle Aynı Anda Satranç Oynadı

Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonu Serkan Soysal, İzmir'de düzenlenen gösteri maçında 40 kişiyle aynı anda satranç oynadı.

Menemen Atatürk Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Soysal, okul bünyesinde satranç sporuna öğrencilerin ilgisini çekmek amacıyla düzenlenen bir gösteri maçına katıldı.

Organizasyon kapsamında 1'i öğretmen 39'u öğrenci toplam 40 rakibiyle aynı anda satranç oynamaya başlayan Soysal, ayakta masaları dolaşarak sürdürdüğü oyunların 39'unu galibiyetle sonlandırdı. Öğretmeni Ergül Ünver ile berabere kalan Soysal'ı çok sayıda öğrenci ilgiyle takip etti.
Okul Müdürü Ahmet Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böyle bir yeteneğin okullarından çıktığı için gurur duyduklarını ifade etti.

Soysal'ın bu yıl okuldan mezun olacağını anlatan Aytekin, "Umarım önünde çok uzun ve başarılı bir gelecek olur. Kendisi mütevaziliğini koruyarak öğretmeniyle berabere kaldı. Diğer arkadaşlarını mağlup etti. Öğrencilere satrancı sevdirmek amacıyla düzenlediğimiz bu gösteri maçında başarılı olduğumuza inanıyorum" dedi.

Serkan Soysal, 2013 Türkiye Yıldızlar Şampiyonası'nda 18 yaş kategorisinde birinci olmuş Dubai'de düzenlenen Dünya Satranç Şampiyonası'nda da kategorisinde 9'uncu olmuştu.

Kaynak: AA