Yakutiye'nin Minikler Boksörü Türkiye 3. Oldu

Yakutiye Belediyesinin spor aktivitelerine desteği bir başarı daha getirdi.

Yakutiye Boks takımı sporcusu Sefa Arfat 56 kiloda Türkiye 3.'sü oldu. Antrenör Cuma Yılmaz, yardımcı antrenör Sedat Alican Yıldız ile birlikte Beleye Başkanı Ali Korkut ve Yakutiyespor Kulübü Başkanı Ferhat Mergan'ı ziyaret eden Sefa Arfat, başarının devamı için çalışacağını söyledi.


21-27 Haziran tarihleri arasında Sakarya'da yapılan Minikler Kategorisi Türkiye Boks Şampiyonasında Yakutiye'nin minik sporcusu Sefa Arfat Erzurum'a bronz madalya kazandırdı. 11 yaşındaki minik boksör, madalyasıyla birlikte kendisine spor yapma imkanı sağlayan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile Yakutiyespor Kulübü Başkanı Ferhat Mergan'ı ziyaret etti. Verilen destek için teşekkür eden Sefa Arfat, "Biz çocuklara spor imkanı sağlıyorsunuz. Bizim için çok değerli bir destek, arkadaşlarım adına ve kendi adıma teşekkür ediyorum" dedi.

Ali Korkut, spor ahlakının önemli olduğunun altını çizerek "Gençlerimiz, çocuklarımız yeter ki bu alana yönelsinler. Biz onlara imkan sağlamaya hazırız" şeklinde konuştu.

Antrenör Cuma Yılmaz, aynı zamanda Kocatepe Ortaokulu 2. sınıf öğrencisi olan Sefa Arfat'ın oldukça yetenekli olduğunu belirterek gelecekte yeni başarıların geleceğine inandığını söyledi.

Belediye Başkanı Ali Korkut'un himayesinde Yakutiyespor kulübünün çok sayıda çocuk, genç ve büyük sporcunun elinden tuttuğunu ifade eden Antrenör Yılmaz, "Bu destek nedeniyle çocuklar spora yöneliyor. Bunun için tüm spor camiası adına ve çocuklarımızın aileleri adına Belediye Başkanımız Ali bey ve Spor Kulübü Başkanımız Ferhat beye teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA