Milli Sporcular Öğrencilerle Buluştu

Olimpiyat şampiyonu milli halterci Halil Mutlu ile milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, öğrencilerle bir araya geldi.

Kilimli ilçesindeki Madenciler İlkokulu tarafından düzenlenen Çevre Günü Sergisi ve Paneli'nde konuşan Mutlu, disiplinli bir yaşantı sürdürdüklerini belirtti.

"Bu yaşantımız içinde beslenme alışkanlığı diye bir şey yoktu" diyen Mutlu, "Doktorumuz, diyetisyenimiz, akıl hocalarımız yoktu. Bizim sadece iki masörümüz 3 tane de antrenörümüz vardı. Ben 35 yaşında sporu bırakacağım zaman diyetisyenle tanıştım. Ona da ayak uyduramadım, otellerde dışarıdan yemek söyledim. Çünkü beslenme bir alışkanlıktır. Bu alışkanlığımızı çocuklarımıza, gelin spor yapmaya dediğimiz zaman kazandırmamız lazım" ifadesini kullandı.
Her federasyonun sağlık kurulu olduğunu anlatan Mutlu, şunları söyledi:
"Ben sağlık kurulundaki doktorları bir defa sporcuların arasında görmedim. Bizde son olimpiyata takımın yarısı sakat gitti. Sağlık kurulu 4 senedir vardı ama sporcularla hava alanında görüştü. Bizim Avrupadakilerden bir eksiğimiz yok, hatta fazlamız var. Eğitim ve sporu ayırdığınız yerden hiç bir zaman gelecek bekleyemeyiz. Her zaman eğitimi ön planda tutacağız ve eğitimle sporu yaptıracağız."
Rıza Kayaalp ise devletin yıldızlarda, gençlerde ve büyüklerde ödül yönetmeliği bulunduğunu vurgulayarak, "Şampiyonada başarılı olan sporcuların rahatlıkla geleceğini kurtarabileceği, alabileceği ödüller var. 16- 17 yaşlarında dereceye girerseniz, genç yaşlarda hayatınızı kurtarabilirsiniz. Bunun yanında tabi kulüplerinde sporculara bir takım destekleri oluyor. Dünya ülkelerine baktığınızda bizim ülkemizin ödül konusunda daha iyi olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Daha sonra soruları yanıtlayan sporcular, öğrencilere tişört hediye etti.
Sporcular, Çevre Günü dolayısıyla açılan sergiyi de gezdi.

Kaynak: AA