Spor Merkezi Kursları İçin Açılış Töreni Düzenlendi

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nce Spor Merkezi kursları açılışı töreni düzenlendi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Törende bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Taner Özgüven, yaz boyunca 13 branşta kurs açılacağını söyledi.

Sağlıklı toplumların yetişmesini, çocuklar arasında dayanışma ve kaynaşmayı sağlamayı, sporun eğlenceli ve sağlıklı yönlerini çocuklara aşılamayı hedeflediklerini ifade eden Özgüven, ulusal ve uluslar arası müsabakalarda başarı elde edecek sporcular yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Açılacak kursların ücretsiz olduğunu aktaran Özgüven, şunları kaydetti:
"Sporu tüm topluma yayınlaştırmak, spor aracılığı ile vatandaşlarımız arasında dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak, sporun eğlenceli ve sağlıklı yönlerini çocuklarımıza aşılamak istiyoruz. Bu kapsamda 76'ıncısı düzenlenen spor merkezi kurslarımız futbol, basketbol, voleybol, tenis, masa tenisi, atletizm, atıcılık, badminton, jimnastik, güreş, tekvando, judo satranç olmak üzere 13 branşta kurs açıyoruz. Çocuklarımıza iyi bir ahlak ve karakter, vatanına yararlı, sağlıklı ve öz güveni yüksek, sporcu altyapısıyla olgunlaşan başarılı bireyler ile ulusal ve uluslar arası müsabakalarda başarı elde edebilecek sporcular yetiştirmeyi amaçladık."
Ayrıca Özgüven, Engelliler Spor Merkezi kurs kayıtlarının da başladığını bildirdi.
Konuşmaların ardından halk oyunları, tekvando ve jimnastik kurslarına katılan sporcular gösterisi sundu.

Kaynak: AA