Pegasus Windsurf ve Kiteboard Ligi

Pegasus Windsurf ve Kiteboard Ligi'nin Datça'da yapılması gereken birinci ayak yarışları, rüzgar engeline takıldı.

Bu yıl 12. kez düzenlenen Pegasus Windsurf Ligi 1. Ayak Datça Yarışları'na 16'sı bayan, 93 windsurfçü kayıt yaptırdı. Muğla, İzmir, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Zonguldak, Adana ve Ankara'dan 24 kulüpten gelenler ile ferdi sporcular, denize açılabilmek için saatlerce uygun hava koşullarını bekledi. Yeterli rüzgar çıkmayınca ilk gün yarışları yapılamadı. Hava uygun olduğu takdirde müsabakalar yarın gerçekleştirilecek.
Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, ligin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Datça'nın doğal yapısıyla bu tarz sporlar için doğal bir parkur olduğuna işaret etti.
Mevzuatın belediyenin yapacağı çalışmaları zorlaştırdığına değinen Tokcan, "Kıyı Mevzuatı, bize burada bir tesis yapmak ya da bir düzenleme yapmak gibi bir imkan vermiyor" dedi.

Windsurf 2012 Türkiye Şampiyonu Ertuğrul İçingir, bu yılki yarışlarda çok iddialı olduğunu söyledi.

Windsurf Ligi'nin Datça ayağı yarışlarına ilk yıldan beri sürekli katıldığını belirten İçingir, "Datça sörf yarışları için çok uygun bir yer. Denizi çok güzel, rüzgarı çok kuvvetli. O yüzden buradaki sörf yarışları çok heyecanlı geçiyor" diye konuştu.

Kaynak: AA