Kırkpınar Başpehlivanına Memleketinde Hediye Yağdı

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazanan Samsun Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Fatih Atlı'ya memleketinde bir dairenin tapusu ile 17 bin liralık altın hediye edildi.

Edirne'de gerçekleştirilen 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Fatih Atlı ile aynı güreşlerde üçüncü olarak bronz madalya kazanan Abdullah Güngör, memleketleri Samsun'da coşkuyla karşılandı.
Samsun Büyükşehir Belediyesince organize edilen karşılama kapsamında pehlivanlar, şehrin girişinde üstü açık otobüse binerek araç konvoyu eşliğinde şehir turu attı.
Ardından Büyükşehir Belediyesine geçildi. Burada Başpehlivan Atlı, altın kemeri Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a takdim etti.
- "Atlı, hiç bir hile ve hurda yapmadan Kırkpınar tarihine adını yazdırmıştır"
Altın kemeri sırtına geçiren Yılmaz, 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin güreşçisi Atlı'nın kendilerini gururla temsil ettiğini söyledi.

Son yıllarda spordaki tatlı rekabetin içine hile, hurda karıştığını iddia eden Yılmaz, "Kırkpınar'da bizim evladımız Fatih Atlı, anasının ak sütü gibi mücadele ederek bir başarı elde etmiştir. Ben, belki Kırkpınar'a gidemedim ama evde televizyon karşısında maçı başından sonuna kadar izledim. Atlı, elde ettiği başarıyla bizi gururlandırdı. Yalnız bu başarıyı yakalarken sadece rakibi olan Antalyalı güreşçi İsmail'i yenmekle kalmadı bana göre Kırkpınar'da bir efendilik abidesi, bu başarıyı alnının akı, bileğinin gücüyle elde etmiş, hiç bir hile ve hurda yapmadan kazanmış sporcumuz olarak da Kırkpınar tarihine adını yazdırmıştır" dedi.

Başkan Yılmaz, Atlı'ya Atakum ilçesindeki bir dairenin tapusu ile 17 bin lira değerinde altın hediye etti. Yılmaz, Kırkpınar üçüncüsü Abdullah Güngör ve Kırkpınar'da baş ve başaltıda dereceye giren güreşçilere de altın verdi.

Kaynak: AA