Davıd Moyes, Ünal Aysal’la Görüşmek Üzere İstanbul’a Geldi

İtalyan teknik adam Roberto Mancini ile yolları ayrılan Galatasaray, görüşmek üzere İskoç teknik direktör David Moyes’u İstanbul’a getirdi.


Mircea Lucescu ve Thomas Tuchel’de sonuca ulaşamayan sarı-kırmızılı yönetim, son olarak İskoç teknik adam David Moyes ile görüşmelere başladı.

Öğle saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’na inen tecrübeli teknik adam, başkan Ünal Aysal’ın oteline geçti. Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve teknik direktör David Moyes’in otelde görüşecekleri öğrenildi.

DAVID MOYES KİMDİR
1998-2002 yılları arasında İngiltere Championship ekiplerinden Preston’u çalıştıran David Moyes, 2002’de Premier Lig ekiplerinden Everton’ın başına geçti. Avrupa kupalarında ciddi bir başarısı bulunmayan Moyes, takıma 2007-2008 sezonunda Lig Kupası’nda yarı final, 2008-2009 sezonunda ise FA Cup’ta final oynatmayı başardı. 2013-2014 sezonunda Manchester United’ı çalıştıran İskoç teknik adam ligi 64 puanla 7. sırada tamamladı. Bu başarısız sezonun ardından Manchester United ve Moyes’in yolları Nisan ayında ayrıldı.

Kaynak: İHA