2014 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası

Türkiye İş Bankası'nın ana sponsoru olduğu Türkiye Satranç Federasyonu beraberindeki sporcular, Yunanistan'da düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda 3 Avrupa Şampiyonluğu ve 21 madalya kazandı.

Yunanistan'ın Kavala şehrinde,16-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen ve Türkiye'nin 7. kez katıldığı Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda, Türk sporcular 3 kategoride Avrupa Şampiyonu oldu.
Şampiyonada, 9 yaş erkeklerde Işık Can, 13 yaş erkeklerde Deniz Özen ve 15 yaş erkeklerde ise Volkan Sevgi Avrupa şampiyonu oldu.
Türk sporcular turnuvada 3'ü altın olmak üzere toplamda 21 madalya kazandı.
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunanistan'da yapılan turnuvada büyük başarı elde ettiklerini söyledi.

Yunanistan'daki turnuvadan müjdeli haber beklediklerini ifade eden Tulay, şunları kaydetti:
"Biraz önce aldığım bilgiye göre turnuvada, 3 Avrupa Şampiyonluğu ve 21 madalya kazandık. Sporcularımız yurda dönmek üzere hazırlanıyor. Çok güzel başarılar bunlar. Madalya alan sporcularımız özel gruplarımızda yer alan arkadaşlarımızdı. Bu değerli arkadaşlarımız ülkemize 21 madalya kazandırdı. Konya'da iki büyük organizasyonu yapıyorken bu güzel haberi almak bizleri son derece mutlu etti. Tüm sporcularımızı, ailelerini tebrik ediyorum."
Turnuvada beklentilerinin üzerinde başarı elde ettiklerini bildiren Tulay, "İki gün önce Yunanistan'daydım. Orada arkadaşlara 'bu turnuvadan 8-10 madalyadan aşağı beklemiyoruz' demiştim. Çocuklarımız 21 madalya ile dönüyorlar. Son derece güzel bir duygu" diye konuştu.

Kaynak: AA