Suarez'in Rakibini Isırması

FIFA AsbaşŸkanı Jim Boyce, 2014 FIFA Dünya Kupası D Grubu maçında İtalyan savunmacı Giorgio Chiellini'yi ısıran Uruguaylı forvet Luis Suarez ile ilgili "FIFA olayı ciddiyetle soruşŸturmalı ve gereken ceza neyse vermelidir" dedi.

Kuzey İrlandalı yönetici Boyce, BBC'ye yaptığŸı açıklamada, Suarez'in harika bir futbolcu olduğŸunu ancak bu davranışŸıyla kendisini bir kez daha şŸiddetli eleşŸtirilerin merkezine yerleşŸtirdiğŸini belirterek, "FIFA olayı ciddiyetle soruşŸturmalı ve gereken ceza neyse vermelidir" ifadesini kullandı.
Bir FIFA yetkilisi de Boyce'un demeciyle örtüşŸür biçimde hakem raporunu beklediklerini ifade ederek, "Meseleyi sağŸlıklı biçimde değŸerlendirmek için gerekli tüm unsurları toplayacağŸız. Hakemin gözünden kaçan ihlalleri cezalandırmak FIFA Disiplin Komitesi'nin görevidir. 3 maçtan 2 aya kadar ceza verilebilir" diye konuşŸtu.
Uruguay Teknik Direktörü Oscar Tabarez, karşŸılaşŸma sonrası düzenlenen basın toplantısında, Suarez'in pozisyonu hakkında konuşŸmadan önce görüntüleri izlemek gerektiğŸini dile getirerek, "Suarez'in yaptığŸı hatalar, onun kimi basın kuruluşŸlarınca hedef alındığŸı gerçeğŸini değŸişŸtirmez" değŸerlendirmesinde bulundu.
Maçın ardından istifasını açıklayan İtalya Teknik Direktörü Cesare Prandelli, "Olayla ilgili görüntüleri izlemedim ama Chiellini'nin omzundaki ısırık izlerini gördüm" yorumunu yaptı.
İtalyan futbolcu Chiellini ise ülkesinin Rai televizyonuna yaptığŸı açıklamada, Suarez'in pozisyon sonrası kendisini açıkça yere attığŸını çünkü yapmaması gereken bir şŸey yaptığŸının farkında olduğŸunu söyleyerek, "Suarez'in oyundan atılmaması inanılır gibi değŸil. Her şŸey ortada" dedi.


- FIFA'nın Suarez'e yaptırımı ne olacak
2013 yılındaki İngiltere Premier Ligi maçında Chelseali savunma oyuncusu Branislav Ivanovic'in kolunu ısırdığŸı gerekçesiyle 10 maç ve Ajax forması giydiğŸi 2010'da PSV Eindhoven'dan Otman Bakkal'ı ısırdığŸı için 7 maç cezaya çarptırılan 27 yaşŸındaki Suarez'in üçüncü "ısırma" vukuatından ceza alıp almayacağŸı, alacaksa da cezanın ne olacağŸı merak konusu.
Bugüne kadar Dünya Kupası tarihinde verilen en ağŸır cezayı İtalyan Mauro Tassotti almışŸtı. ABD 1994'te İspanyol Luis Enrique'nin burnuna dirsek atan İtalyan futbolcu, 8 maçlığŸına futboldan men edilmişŸti.
Suarez, Uruguay'ın 1-0 kazanarak 2. tura yükseldiğŸi İtalya maçının 80| dakikasında, karşŸılaşŸma berabere devam ederken ceza alanındaki ikili mücadelede Chiellini'nin omzunu ısırmışŸtı. Pozisyonun ardından iki futbolcu da kendini yere bırakmışŸ, Suarez, dirsek darbesi almışŸcasına ağŸzını tutarken, omzunu göstererek hakeme bir süre tepkide bulunan Chiellini, itirazlarından sonuç alamamışŸtı. Meksikalı hakem Marco Rodriguez ise iki oyuncuyu da uyarmakla yetinmişŸti.
 

Kaynak: AA