Manisaspor’un Yeni Başkanı Abdullah Mergen Oldu

PTT 1. Lig takımlarından Manisaspor’un olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Tek aday ile girilen kongrede Abdullah Mergen Manisaspor’un yeni başkanı oldu.
Maddi sıkıntılardan dolayı zor günler geçiren Manisaspor’da çoğunluk sağlanamaması nedeniyle daha önce ertelenen olağan genel kurul, bu kez Tarık Almış Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Divan Kurulu başkanlığına Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, üyeliğine ise Ali Filizkan ve Bülent Hasgönüllü seçildi. Mevcut başkan Emre Hasgör’ün aday olmadığı ve tek liste ile gidilen kongrede Abdullah Mergen yeni başkan seçildi. Kongrede, Özcan Becerik’in son dakikada verdiği ikinci liste ise damga vurdu. Sandık başına gidileceği sırada Özcan Becerik tarafından verilen liste, Manisaspor’un tüzüğüne uymadığı gerekçesiyle divan kurulu tarafından kabul görmedi. Divan kurulu üyesi Bülent Hasgönüllü ile Özcan Becerik arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Daha sonra sandık başına geçilerek oy verme işlemi yapıldı. Eski başkan Emre Hasgör ile yeni başkan Abdullah Mergen sandığa birlikte oy atarak, basın mensuplarına poz verdi


MERGEN: "YENİ BİR HOCA İLE SÖZLEŞME İMZALAYACAĞIZ"
Eski başkan Emre Hasgör’ün kısa bir teşekkür konuşması yaparak, Manisaspor’a her zaman destek olacağını dile getirdi. Kongre sonucunda başkanlığa seçilen Abdullah Mergen, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çok zorlu bir göreve talip olduklarını dile getiren Mergen, “Kongremiz, Manisa’mıza, ülke futboluna hayırlar getirsin. Hemen görev dağılımı yapacağız. Yapacak çok işimiz var. Yeni bir hoca ile sözleşme imzalayacağız. Çok ciddi transferlere ihtiyacımız var. Yaklaşık 20 civarında futbolcu transferi gerçekleştireceğiz. Hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Güzel bir kongre oldu. Bizden önceki başkan ve arkadaşlarına da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. 20 trilyonluk borçtan bahsediliyor. Bunun 10 trilyonu Makukula ile ilgili. Tabi bu ciddi bir sıkıntı. Yarın sabah kulübü sıkıntılar bekliyor. Bunu biliyoruz. Ama biz bunun bilinci ile yola çıktık. Kimse merak etmesin. Bütün bu sorunların altından kalkacağız. Devreye soktuğumuz bütün dinamikleri bu işin içerisine çekeceğiz. Kulübü kar eden şirket mantelitesinde yöneteceğiz” dedi.

"3 TANE FUTBOLCUMUZ İÇİN BALIKESİRSPOR BAŞKANIYLA GÖRÜŞTÜK"
Şu anda satışını gerçekleştirmeye yakın oldukları futbolcular hakkında bilgi veren Mergen, “3 tane futbolcumuz için Balıkesirspor başkanı ile sabah görüştük. Büyük ihtimal onların transferlerini gerçekleştireceğiz. Eray Ataseven ile birlikte iki futbolcumuzu (Murat Gürbüzerol, Bülent Cevahir) 2 trilyon 750 milyara sattık. İstanbul Büyükşehir Belediyespor da Volkan Babacan ile ilgili devreye girdi. Onun için de 2.5 trilyonluk bir rakam belirledik. Onu da gerçekleştirirsek ilk etapta sağlıklı düşünebileceğimiz bir süre kazanacağız” diye konuştu.

Öte yandan yeni Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: "Abdullah Mergen, Mustafa Karakaş, Fisun Kumbaracı Ünlü, Cengiz Erbilir, Mustafa Gürcan, Erhan Atılgan, Hakkı Övünç, Turgay Gümüşdere, Hanifi Tekin, Engin Kapucu, Tarkan Kayhan, Metin Evlivan, Vasfi Demir, Soner Yumrukaya, Bülent Özövgü."

Kaynak: İHA