Manisaspor Olağanüstü Genel Kurulu

PTT 1, Lig takımlarından Manisaspor'un olağanüstü genel kurul toplantısı sonucunda Abdullah Mergen başkanlığında yeni yönetim oluşturuldu.

Geçen hafta 985 üyeden yaklaşık 300'ünün katıldığı toplantıda çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan genel kurul, Tarık Almış Spor Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Genel kurulda başkanlığına adaylığını açıklayan iki adaydan biri olan Fatih Yıldız'ın çekilmesiyle Abdullah Mergen'in başkanlığındaki liste oylandı.
Üyelerin 175'inin katıldığı kongrede Abdullah Mergen'in başkanlığındaki yönetim kurulu 120 oyla seçildi.
Mergen, genel kurulun ardından yaptığı açıklamada zor bir göreve soyunduklarını, görev dağılımı yaparak hemen çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.

Önceki yönetim ve başkana teşekkür eden Mergen, ilk olarak teknik direktör konusuna çözüm getireceklerini kaydederek "İlk etapta 15-20 futbolcu transfer edeceğiz. Eray Ataseven, Bülent Cevahir ve Murat Gürbüzerol konusunda Balıkesirspor ile 2 milyon 750 bin liraya anlaşma sağlandı. Sadece Volkan Babacan'ın İstanbul Başakşehirspor'a gitme durumu var. Onun için de 2,5 milyon liralık rakam belirledik" diye konuştu.

Kulübün 20 milyonluk borcu olduğundan bahsedildiğini söyleyen Mergen, bu borcun yaklaşık 10 milyon liralık kısmının Makakula ile ilgili olduğunu, bunun bilinci ile yola çıktıklarını, devreye sokacakları dinamiklerle bu sorunların altından kalkacaklarını ve kulübü kar eden şirket hedefiyle yöneteceklerini dile getirdi.
Abdullah Mergen başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
"Mustafa Karakaş, Fisun Kumbaracı Ünlü, Cengiz Erbilir, Mustafa Gürcan, Erhan Atılgan, Hakkı Övünç, Turgay Gümüşdere, Hanifi Tekin, Engin Kapucu, Tarkan Kayhan, Metin Evlivan, Vasfi Demir, Soner Yumrukaya, Bülent Özövgü."
Bu arada kongrede ayrıca Özcan Becerik tarafından da bir liste divana sunuldu. Ancak 15 asil 15 yedek olması gereken listede eksik bulunması üzerine divan tarafından kabul edilmedi.

Kaynak: AA